Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Gwyneth Paltrow, Kate Hudson a Zoe Saldana v nečekaných rolích: Jako turistické průvodkyně

Video se připravuje ...
Dubaj
VIDEO: archiv firem
25. listopadu 2019 | 16:00

Vezměte tři hollywoodské herečky, nechte je v Dubaji užít si den podle svého, a za kameru postavte slavnou režisérku. Dubaj se na začátek hlavní sezony rozhodla zvednout laťku úrovně turistických spotů a sáhla rovnou po světových hvězdách. Výsledkem je krátký film nazvaný „A Story Takes Flight,“ který ukáže emirát jako místo setkávání a objevování.

"Je to příběh o poznávání města prostřednictvím tří osobností. Chceme ukázat, že bez ohledu na to, kdo jste a odkud pocházíte, vaše cesta s námi nikdy nekončí – a cest k prozkoumávání je nekonečně mnoho," uvedl generální ředitel Dubajského vládního úřadu pro turismus Issam Kazim.

Klip režírovala držitelka řady světových ocenění Reeda Morano, která se snažila zachytit osobnost každé z hlavních představitelek a jejich vztah k městu. "Gwyneth, Kate a Zoe vynikajícím způsobem ztvárnily podstatu Dubaje. Každá z nich byla při svém hledání jiná, každá hledala něco jiného," řekla režisérka.

Oscarová herečka Gwyneth Paltrow ke své roli uvedla: "Potkala jsem tady lidi z celého světa. Místní rodáky, hrdé na svou kulturu, i ty, kteří sem přinesli své hodnoty a originalitu, a teď už Dubaj nazývají svým domovem. Jsou to lidé, kteří dál přispěli k novým kapitolám příběhu města. Překonalo to má očekávání a uvědomila jsem si, kolik toho tady ještě je k vidění."

Držitelka ceny Emmy Kate Hudson doplnila: "Strávila jsem spoustu času poznáváním klikatých uliček staré Dubaje. Je neuvěřitelné, že v srdci tak moderního a futuristického města – což je asi představa většiny lidí o Dubaji – můžete najít takovou pulzující uměleckou komunitu."

Ikonická představitelka z filmů Strážci galaxie a Avengers Zoe Saldano uvedla: „Obdivovala jsem východ slunce při projížďce na koni a večer pozorovala západ slunce z výšky 150 metrů nad zemí. Nemohu se dočkat, až sem vezmu své děti a budeme v tomto dobrodružství pokračovat." Slavné herečky budou film postupně sdilet na svých instagramových účtech, včetně záběrů ze zákulisí.

Na to, jak celý film vznikal, se můžete podívat ve videu.

 

Autor: red