Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bezsrstý králík unikl jen o vlásek smrti. Dnes je hvězdou Instagramu a lidé ho zbožňují!

16. května 2020 | 06:00

Králík není domácí mazlíček pro každého. Celodenní pobyt v kleci mu rozhodně nestačí, potřebuje daleko větší péči než ostatní zvířata. O to víc, pokud máte doma takového králíka, jakého má třeba Cassandra – ta jednoho bezsrstého mazlíka zachránila před smrtí.

Pan Bigglesworth je králík bez srsti. Do své nové rodiny se dostal úplnou náhodou. "Na internetu jsem našla inzerát, kde majitelka nabízela zadarmo svého nahatého ušáka. Pokud by si ho nikdo nevzal, nechala by ho utratit," vzpomíná Cassandra. Ta se na roztomilého naháče jela podívat a rovnou si ho přivezla domů, kde už jednoho králíka měla. 

"Pojmenovali jsme ho a začali pátrat po jeho diagnóze. Ukázalo se, že je naprosto zdravý, jen prostě vypadá jinak než ostatní. Více jí, jelikož má rychlejší metabolismus, a je mu často zima. Jinak na něm není nic neobvyklého!" Pan Bigglesworth má vlastní účet na Instagramu, a to kvůli tomu, že je doslova ztělesněním vyvržence, kterých se dnešní společnost zbavuje. 

Cassandra chtěla lidem ukázat, že i když její králík vypadá odlišně a nejspíš i trochu úsměvně, je jinak naprosto normální, a možná dokonce více inteligentní. Pan Bigglesworth se tak stal instagramovou hvězdou. Lidé ho milují a roztékají se něhou nad jeho růžovou barvou i rozkošnými vráskami. "Doufám, že alespoň některým lidem dojde, že kniha se nemá soudit podle obalu," dodává nakonec Cassandra.

Autor: Adéla Ondroušková
Video se připravuje ...