Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hoďte šestku a vyhrajte! Staňte se součástí zajímavého experimentu

Video se připravuje ...
VIDEO: Gabi Röhrichová/BPŽ
5. listopadu 2016 | 06:00

Česko hází šestku. A to v rámci experimentu Náhoda, který chce zjistit, zda je možné při hodu kostkou ovlivnit, jaké číslo vám padne. Až do čtrnáctého listopadu se bude na různých místech v Čechách házet kostkou, můžete být jedním z těch, kteří potvrdí nebo vyvrátí, že hodit šestku zase taková náhoda není. 

Pokud se vám povede hodit pět šestek v řadě dvanácti hodů, je pro vás připraven malý dárek. Jestliže se mezi vámi najdou jedinci, kteří hodí šest a více šestek v řadě, potom budete dokonce zapsáni do Guinnessovy knihy rekordů. Vyzkoušet své štěstí si můžete v nákupním centru pražské Metropole Zličín a poté se akce přesune do Liberce.

Jak to všechno funguje, popsal Ivan Sobička, koordinátor celého experimentu. „Často si lidé myslí, že kostku mohou ovlivnit svou myslí, to jsme právě chtěli vyzkoušet, takže jsme sestavili stroj, který automaticky hází kostku potom, co zmáčknete tlačítko. Posadíte se do křesla, dostanete sluchátka, kde uslyšíte předmluvu mentalisty Jakuba Krouhlíka, což vám pomůže v soustředění. Pak už se budete snažit hodit co nejvíce šestek. Máte celkem dvanáct pokusů.“ Poté co se sečtou výsledky všech zúčastněných, bude se moci vyhodnotit, zda je opravdu možné ovlivnit, zda vám padne šestka nebo ne. 

Video se připravuje ...