Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kam vyrazit? Zkuste trhat rekordy, juchat na koncertu nebo hodovat na lodi

11. srpna 2016 | 06:00

V létě se člověk snad ani nemůže nudit. Za každým rohem na nás číhají nová a nová dobrodružství. Můžete vyrazit s dětmi i bez nich a bavit se klidně až do pozdních ranních hodin. Tak co si vyberete tentokrát?

Srpnové neděle na palubě

Autor:  Rohan Boat Prague

Nemáte čas vyjet na letní víkend mimo Prahu, ale přesto byste rádi podnikli něco netradičního? Není nic jednoduššího než vyrazit k Libeňskému mostu na Rohan Boat. Na lodi si můžete vychutnat nedělní relax formou brunche s neomezenou konzumací. Při této příležitosti v sobě můžete objevit umělce a namalovat si vlastní obraz, můžete zajít na blízký golf nebo se podívat na libeňský zámek. Pokud zvolíte romantické posezení v přírodě a vychutnáte si piknik v blízkosti lodě, můžete si zde zapůjčit deku i piknikový koš plný výborného jídla. Z Rohan Boat je možné vyplout lodí přímo do zoo. Takový zážitek potěší především děti a nezklame ani dospělého.

 

Litovelský Otvírák

Autor: Litovelský Otvírák

Tradiční český pivovar v Litovli letos oslaví 123 let. A je co slavit. Brány areálu se otevřou v deset hodin velkým rodinným programem, který se bude konat na scéně Nádvoří. Na ten ještě od 15 hodin naváže pohádka z produkce Divadla Tramtarie. Hudební produkci zahájí kapela Desmod. Součástí programu slavností bude i možnost navštívit komentované exkurze přímo v provozu pivovaru, a podívat se tak do míst, kde se hanácké tekuté zlato vaří. Co všechno vás ještě čeká

 

Trhání rekordů v Mirakulu

Autor: Mirakulum

Pokořit hned několik rekordů během jediného dne se v závěru prázdnin opět chystá milovický park Mirakulum. V sobotu 20. srpna se do rodinného parku již potřetí sjedou dvojčata, trojčata a čtyřčata z celé republiky (bez věkového omezení) a společně s domácími milovickými paterčaty se opět pokusí posunout hranice o nějaký ten kousek dál. Za zvuku bubnů se budou lámat také rekordy stovky amatérských bubeníků. Čeká na vás také jedna velkolepá novinka: kompletně dokončené Lesní město čítající dvanáct dřevěných věží plných ornamentů, průřezů a větvení, tři sta metrů podzemních chodeb, obří výkyvný kolotoč, mamutí přírodní tubingovou dráhu, trampolínky a další atrakce.

 

Největší stezka v korunách stromů na světě jen kousek za našimi hranicemi

Video se připravuje ...
Stezka v korunách • VIDEO: Gabriela Röhrichová

V Národním parku Bavorský les stojí nádherná stavba ze dřeva připomínající vejce. Po obvodu vedou spirálovité schody až do jejího vrcholu, který je čtyřicet čtyři metrů vysoko. Celá stezka Baumwipfelpfad v Neuschönau má 1320 metrů a je tou největší stezkou v korunách stromů na světě. Z její špičky můžete za jasných dnů dohlédnout až na Alpy. Pokud vlastníte čtyřnohého mazlíčka, bude pro vás zřejmě informace o tom, že pejskové na stezku nemohou, dost důležitá. Bohužel ani na vodítku. U pokladen mají kotce, ve kterých může pejsek počkat, než si trasu projdete. Na druhou stranu je tu ale skvělá informace pro všechny maminky s kočárky a vozíčkáře: díky výtahu z parkoviště se dostanete jednoduše na stezku, která je po celé délce bezbariérová.

Autor: archiv

 

Na stezce je spousta stanovišť určených především pro děti. Různé opičí dráhy, ve kterých musí překonávat strach z výšek nebo trénovat rovnováhu. Vše je samozřejmě absolutně bezpečné. Naučná stezka a informace jsou v němčině a angličtině, ale u pokladen si můžete vzít českou brožurku. Vstupné je pro dospělého devět eur a děti od šesti do čtrnácti platí sedm. Pokud budete mít hlad, na konci stezky najdete kromě suvenýrů také restauraci. Jestliže ovšem toužíte po opravdu dobrém místním jídle, potom zajeďte do vesničky Neuschönau, kde na hlavní ulici najdete Landgasthof Euler se skvělou domácí kuchyní. Jídlo si můžete vychutnat na příjemné zahrádce. Poskytují tu také ubytování, takže pokud máte chuť zdržet se v téhle krásné oblasti déle, můžete zde složit hlavu a druhý den vyrazit na kolo, protože všude kolem je spousta cyklotratí a uvidíte nádherná panoramata!

 

Disclosure a The Neighbourhood

Autor: Disclosure

 

V příštím týdnu byste si neměli nechat ujít skvělé hudební příležitosti. Do Prahy přijede ve čtvrtek 18. 8. britská skupina Disclosure a Forum Karlín se otřese v základech. Bratři Lawrencovi aka Disclosure debutovali v roce 2013, kdy bylo mladšímu ze sourozenců Howardovi pouhých 18 let. Album Settle si získalo pozornost hlavně díky singlu Latch. Díky němu se Disclosure dostali mezi nejskloňovanější jména současného mainstreamu. Deska ovládla nejen hitparády v domácí Anglii, ale i ve Spojených státech nebo Austrálii. Nyní přijíždějí do Prahy s druhou deskou Caracal, která je neméně zajímavá. V úterý 16. 8. se do Prahy opět vrací americká kapela The Neighbourhood. Má v Čechách velmi silnou fanouškovskou základnu. Zahrají v Riegrových sadech. 

Video se připravuje ...