Venku už se začíná oteplovat, a to je přesně ten čas, kdy odhazujeme svršky a už nemůžeme přes zimu nabytá kila schovat pod kabátem nebo svetrem. Nastává období, kdy se snad každá z nás před zrcadlem nakrucuje a většinou s nelibostí konstatuje, že s tím se tedy bude muset něco udělat.
Někdo vyběhne do parku, někdo do posilovny, kde se snaží vypotit duši z těla, jiné z nás se rozhodnou raději obětovat jídlo a změnit stravovací režim. Samozřejmě že kombinace obého ve zdravé míře je tím pravým ořechovým.
Abychom odlehčily českou klasiku, tak si odepřeme třeba knedlíky. Kdybychom místo piva zvolily víno, dostaneme se na kalorické stupnici ještě níž. Představte si, že to jde. Sice kyselé zelí může být v kombinaci s vínem problém, ale dá se řešit. Jak tedy kombinovat – neboli snoubit – vína s jídlem? To nám vysvětlil sommelier Tomáš Brůha.