Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kam o víkendu: Velká výstava aut, skvělé jídlo nebo módní událost roku

  • 31. srpna 2017 | 06:00

    Prázdniny jsou sice u konce, ale babí léto pořád trvá. Jak si užít nastávající víkend rozhodně víme. Pro každého je tu něco. Můžete strávit víkend v Praze a nudit se rozhodně nebudete nebo vyrazte s dětmi do přírody a za pohádkami.

  • Auta na náplavce


    Autor: archiv
    Kdy: 31.8. – 3.9.
    Kde: Rašínovo a Hořejší nábřeží
    Za kolik: Zdarma


    Unikátní výstavu automobilů si můžete přijít prohlédnout na pražskou náplavku. Celou tuhle parádu připravil časopis Svět motorů. Tuto výstavu si můžete prohlédnout už od čtvrtka, kdy bude slavnostní otevření. Vstupné je zdarma a v rámci programu, který bude každý den doplňovat výstavu, si můžete poslechnout třeba Monkey Business nebo kapelu Jelen. Celý program akce najdete zde

  • F.O.O.D . piknik


    Autor: archiv
    Kdy: Neděle 3.9. od 11h
    Kde: Praha Ladronka
    Za kolik: Zdarma

    Již po několikáté se můžete těšit na skvělé jídlo, pití a pohodovou atmosféru. Časopis F.O.O.D připravil další ročník svého pikniku. Kdo dřív přijde, ten si může koupit oblíbený piknikový koš, kterých bude asi sedm set. Čeká vás již tradičně velké pódium s programem, kde vystoupí nejen redakce časopisu F.O.O.D., ale také známé osobnosti z oboru kulinářství. Odpoledne bude ve znamení hudby a odpočinku na piknikové dece. Více o akci a o všech dobrotách, které vás letos čekají, se dočtete zde

    Podívejte se, jak to vypadalo na F.O.O.D. pikniku loni:

    Video se připravuje ...
    Jídlo z Česka: Co se jedlo a pilo na Food pikniku na Ladronce. • VIDEO: Adam Balažovič

  • Pivo a hudba v Liberci

    Big Band Jam v Liberci
    Autor: Big Band Jam

    Kdy: Pátek a sobota 1. – 2. 9.

    Kde: náměstí Dr. E. Beneše v Liberci

    Za kolik: Zdarma

    Poslední prázdninový víkend se neváhejte vypravit do Liberce. V pátek na vás čeká galakoncert Big Band Jam, který jako vždy roztančí celé liberecké náměstí pod širým nebem. V sobotu si pak na své přijdou milovníci dobrého piva. Na náměstí se totiž uskuteční první ročník Libereckého pivního festivalu. Ochutnat budete moci zlatavý mok z desíti převážně regionálních pivovarů. Více se dočtete na www.liberecky-kraj.cz

  • MBFW


    Přehlídka ulítlých modelů na pražském týdnu módy MBPFW.
    Autor: Herminapress.cz, Profimedia.cz,Instagram
    Kdy: 2. 9. až 5. 9.
    Kde: Ostrov Štvanice, Praha
    Za kolik: 2000 – 8000 Kč


    Mercedes Benz Fashion Week je jednou z nejzásadnějších módních akcí roku. Každý, kdo miluje módu a chce s ní držet krok, by se měl přijít podívat, jaké novinky budou v následující sezoně in. Inspirace, mladé talenty, zahraniční hosté a špička našich českých návrhářů, nic z toho si nemůžete nechat ujít. Celý program najdete zde

    Podívejte se, jak to vypadalo na březnovém MBPFW:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

     

  • Rozlučka s prázdninami


    Autor: archiv
    Kdy: Sobota 2. 9. od 13 h.
    Kde. Sportovní areál Šeberov
    Za kolik: Dospěli 100 Kč, děti zdarma


    Rozlučka, která pomůže dětem bez domova. Veronika Kašáková také vyrůstala v dětském domově, proto založila fond a pořádá akce, kterými se snaží pomoci. Vymyslela akci se skvělým programem. A na co všechno že se můžete těšit? Na soutěže o hodnotné ceny, „Hledání talentu“, pool dance s dětským představením, kouzelné divadlo, modelování balónků s klaunem i malování na obličeje. Na hudebním pódiu se vystřídají muzikálové hvězdy v čele s Ivou Frühlingovou, Michaelou Gemrotovou a Natálkou Grossovou. Energickou show předvedou trojnásobné mistryně ČR Wild Cheerleaders, o ukázku své práce se s návštěvníky podělí sbor dobrovolných hasičů Prahy 11 a ti, kdo milují spojení sportu, pláže a sluníčka, se budou moci zúčastnit turnaje v beachvolejbalu. Zábavným odpolednem bude provázet moderátorka TV Prima Lucie Špaková.


  • Koncert Jaroslava Uhlíře pro všechny generace


    Autor: MARTIN PEKÁREK
    Kdy: Neděle 3. 9. ve 14 h.
    Kde: Kulturní centrum Vonwillerka, Žamberk
    Za kolik: Dospělí 300 Kč, děti: 150 Kč


    Opravdovou hudební lahůdkou nejen pro dětské publikum bude koncert známého zpěváka, skladatele a hitmakera Jaroslava Uhlíře. Jeho největší hity zazní společně se skvělou doprovodnou kapelou v klasickém rockovém složení. Diváci se mohou těšit na nezapomenutelné písničky, které za posledních 40 let napsal Jaroslav Uhlíř převážně ve spolupráci se Zdeňkem Svěrákem, jako jsou: Holubí dům, Severní vítr, Ani k stáru, Není nutno a další.

  • „Ano!“ Svatební obřady v proměnách dvou staletí


    Autor: archiv
    Kdy: Sobota 2. 9. od 15 hodin
    Kde: Městské muzeum Česká Třebová
    Za kolik: Rodinné vstupné 90 Kč

    Městské muzeum Česká Třebová pořádá zajímavou výstavu především pro maminky a jejich malé holčičky, které odjakživa toužily stát se princeznami. Užít si můžete komentovanou přehlídku, kde se dozvíte o svatebních zvycích, prohlédnete si, jak se měnily šaty, jak šel čas, a na konci si dokonce můžete sami zkusit uvázat svatební kytici.

    Podívejte se, jaké motýlky letos frčí pro ženichy:

    Video se připravuje ...
    Jaké motýlky budou pro ženichy letos trendy? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Kačenčino loučení s létem


    Autor: archiv
    Kdy: Sobota 2. 9. od 13 h.
    Kde: Horská chata Kristýna & Lenka, Deštné v Orlických horách
    Za kolik: 40 Kč


    Villa Nova Uhřínov ve spolupráci s obcí Deštné v Orlických horách vás zve na tradiční akci Kačenčino loučení s létem. Těšit se můžete na pohádkový les pro děti, autorské čtení pohádek z Orlických hor, divadlo pro děti, výtvarnou dílničku, předání vlády Rampušákovi, nebude chybět ani grilování, občerstvení a hudba.

  • Modřanen schule


    Autor: archiv
    Kdy: Sobota 2. 9.
    Kde: Kavárna Za školou, Uralská 6, Praha
    Za kolik: Zdarma

    Charitativní vernisáž uměleckého uskupení Modřan schule proběhne tuto sobotu, ale pokud ji nestihnete, nevadí, můžete vernisáž navštívit až do konce září. Výstava je prodejní, takže pokud najdete kousek, který musí viset u vás doma na stěně, můžete si ho lkoupit. Navíc pokud tak učiníte, veškerý výtěžek půjde nadaci Tosara, která poskytuje vzdělání a volnočasové aktivity pro děti a rodiny ze sociálně slabšího a znevýhodněného prostředí.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...