Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prostřeno! Cholerický Jirka nasadí svůj život, poteče i krev!

22. května 2012 | 05:42

Nehoda není náhoda! Jako správný kuchař má Jirka naštěstí krabičku první pomoci při ruce. Podaří se mu zastavit krvácení, nebo nakonec skončí na pohotovosti a všichni soutěžící budou o hladu? Sledujte dnešní Prostřeno!

"I nehody se stávají... Dopr***e, to teče," procedí mezi vousy Jiří, když mu při přípravě zelného salátu struhadlo pořádně zajede do masa na dlani. Šestatřicetiletý rocker je však připravený na všechno. Hbitě vyndavá vybavenou lékárničku.

"To je základní výbava správného kuchaře. Jednoduchý plátek z gázy, který přiložíme na ránu a lehce obmotáme. Nestahujeme, aby nám mohla krev proudit do ruky," odborně popisuje. Je vidět, že má první pomoc zmáknutou.

Jen jestli má takhle dokonale zvládnuté i své menu. Na co kupuje těch pět chlebů? Nepřehání to s těmi bochníky? Ne, má je dobře spočítané, protivníky chce totiž ohromit česnečkou podávanou v chlebu.

Podaří se mu to? Klára nemá po neúspěšném pondělku dobrou náladu a roláda je na ni suchá. A jak bude všem chutnat perník, do nějž Jirka skoro zapomene dát vajíčka? Snad všechno spraví šipky. Hostitelovi jdou, jenže ostatní střílejí vedle, takže tolerantního zedníka čeká oprava zdi v obýváku...

Má Jirka se svým čtyřchodovým menu šanci vyhrát? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.

Dnes vaří: rocker a zedník Jirka Rohlík (36)

Milovník rocku a sběratel bubenických paliček Jirka Rohlík pracuje jako zedník. Čtrnáct let žije s přítelkyní, mají dvě dcery ve věku sedm a devět let. Jeho život je prý docela obyčejný, vše se točí kolem práce a rodiny.

Do pořadu ho přihlásily přítelkyně se švagrovou, protože si myslí, že umí dobře vařit. Těší se na nové zkušenosti, které získá nejen při vaření, a na možnou výhru. Tu by investoval do rodiny, s níž žije v bytě 4 + 1 v Břidlicích kousek od Třeboně, nedaleko rybníka Rožmberk.

Už v úterý nás k sobě pozve Jiří Rohlík
Autor: FTV Prima

Dvojnásobný otec je docela zkušený kuchař a má rád maso. Na úvod upeče kuřecí roládu a Adamovo žebro zvolí jako hlavní chod. Na zelný salát skane dokonce pár kapek hostitelovy krve ze struhadla. Statečný Jirka předvede kurz rychlé pomoci.

Jaký je Jirka Rohlík:

Charakter: Tolerantní je jen do určité míry. Naštve ho, když mu něco nejde. Občas cholerik. Hodný a kamarádský.

Zájmy: Rodina, koncerty – rock, metal. Kreslení, zajímá se o tetování.

Vztah k vaření: Vaří rád a často, s oblibou zkouší nové recepty.

Chutě: Je na maso a dobré polévky, není vybíravý.

Nesnáší: Rajčata a „plesnivé“ sýry typu niva. Také dršťky a mořské plody. U stolu rýpání v jídle.

Motto: Až bude hořet, budu taky utíkat.

Video se připravuje ...