Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Prostřeno! Ambiciózní Ivana si nevěří, o pomoc požádá ducha své mrtvé mámy

17. května 2012 | 15:14

Tak to tu ještě nebylo! Ve čtvrtek nás domů pozve energická kontrolorka Ivana (55), která se věnuje magii a okultismu. A protože chce vyhrát, požádá o pomoc při vaření maminku, která je však už několik let mrtvá.

„Dneska mi bude stát za zády a bude mi pomáhat,“ prozradila Ivana tajemství úspěchu. Netajila se ani tím, že byla v minulém životě čarodějnicí. Byt, ve kterém se některé soutěžící budou cítit tak nějak nesvé, má plný podivných a tajuplných knih.

Už během přípravy předkrmu si však maminčin duch zřejmě někam odskočí. Všechny přítomné dámy totiž zjistí, že mají maso polosyrové.

"Já mám teda nepropečený maso," zjistí po několika kousnutích Veronika.

V nedopečených soustech se to hemží baktériemi, které se při krátkém a nedostatečném zahřátí nepodařilo zlikvidovat. Především kuře je třeba opravdu propéct.
Autor: FTV Prima
Po pár vteřinách se se stížností přidávají i Kateřina a Lucka. Ani dip z avokáda nikoho příliš nenadchne.

Pomůže jí magie k vítězství? Přičaruje si ambiciózní kontrolorka 40 000 korun, které potřebuje k tomu, aby zaplatila dluhy? Jak jí to soupeřky spočítají?

Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.


Dnes vaří: kontrolorka Ivana Nováková (55)

Nejambicióznější večírek pořádá úřednice Ivana, která pracovala šestnáct let jako poradkyně na Úřadu práce v Mostě. Nyní dojíždí za prací do Prahy. Bydlí ve stylovém bytě 2 + kk, zařízeném starožitnostmi a obrázky, které zdědila po mamince. Je rozvedená a má dvě dospělé děti – dceru a syna.

I přes každodenní dojíždění jí zbývá energie uvařit čtyři světové kuřecí pokrmy. Mexický předkrm, francouzskou polévku, která vzbudí všeobecné nadšení, uherské kuře královny Sissi a maminčiny koláčky, které nemají chybu.

Ivana (55) bude své kuřecí menu připravovat s mrtvou maminkou za zády
Autor: FTV Prima

Láká ji šance na zajímavou finanční odměnu. Dokonce doufá ve výhru. A všem chce ukázat, že ani úřednice nemusí být žádný suchar. Těší se, že získá nové zkušenosti, pozná nové lidi a situace.

Ani zábavu Iva neponechá náhodě a připraví malou domácí soutěž Kufr. Včetně kufru. Plán je to dobrý, jak ale vyjde realizace? Nevloudí se chybička?

Kdo je Ivana Nováková

Charakter: Je vyrovnaná optimistka, společenská, občas tvrdohlavá, zvědavá, pracovitá, šikovná.

Zájmy: Baví ji příroda, cestování po světě, historie, četba, malování a vaření. Ze sportů jízda na kole, kolečkových bruslích, plavání, lyžování. Užije si rovněž šití a zahradničení nebo experimenty v oblasti bytového designu.

Vztah k vaření: Nejradši vaří klasickou českou kuchyni, kterou ji naučila maminka. Nevyhýbá se však ani světovým pochoutkám, o čemž ostatně svědčí její menu.

Chutě: Má ráda domácí klasiku, ale lákají ji i nové a exotické chutě. Jí vše.

Nesnáší: Neví o žádném jídle, které by nesnědla. U stolu jí nejvíc vadí nepořádek a nuda.

Video se připravuje ...