Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Takhle vypadá nejdražší rodinný dům světa!

Video se připravuje ...
Nejdražší dům světa patří indickému miliardáři
VIDEO: /YouTube/
19. října 2010 | 11:41

VIDEO: Nejbohatší muž Asie, indický miliardář Mukesh Ambani (53), si nechal postavit luxusní soukromý mrakodrap v Mumbaji. Jde o největší a zároveň nejdražší rezidenční dům na světě. Hodnotu má neuvěřitelných 1,4 miliardy eur! Je dokonce dražší než nejvyšší budova světa Burdž Chalífa.

27 poschodí, 37 160 čtverečních metrů obytného prostoru, posilovna, taneční a nahrávací studio, kino pro 50 lidí a množství salónků. To je jen stručný výčet toho, co tenhle dům snů nabízí.

Mrakodrap měří 173 metrů

Podnikatel s manželkou a třemi dětmi má nádherný výhled na panorama Mumbaje a Arabské moře. Nedivte se, budova je vysoká 173 metrů. Jen pro srovnání, Petřínská rozhledna v Praze je téměř třetinová (výška věže 63,5 m).

Stavba tohoto rodinného domku byla dokonce dražší než stavba nejvyšší budovy světa.
Autor: profimedia.cz

Ambani se chystá v nejbližších dnech uspořádat kolaudační párty. A hosté se můžou dostavit i letecky. Na střeše mrakodrapu jsou totiž hned tři přistávací plochy pro vrtulníky. Pokud se rozhodnou přijet autem, s parkováním si nemusí lámat hlavu, podzemní garáž pojme až 160 vozidel.

Kdo je Mukesh Ambani?

Tenhle miliardář je majitelem konglomerátu Reliance Industry. Magazín Forbes odhadl jeho majetek v roce 2010 na 29 miliard dolarů, čímž se zařadil na čtvrté místo žebříčku nejbohatších lidí světa.

Autor: val, lenak
Video se připravuje ...