Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tajemná vila Elektra: Jak bydlí Mečiar?

5. června 2010 | 16:19

VIDEO: Jedenáct roků stačilo na to, aby se z luxusní vily Vladimíra Mečiara stala legenda. Do jejích útrob se dostali jen vyvolení hosté. Předvolební kampaň však dokáže zázraky.

Zatímco Česko má parlamentní volby už za sebou, u sousedů na Slovensku vrcholí předvolební kampaň. A ta zdá se hory přenáší. Reportéři slovenského deníku Nový Čas se dostali za přísně střežené zdi sídla bývalého slovenského premiéra Vladimíra Mečiara v Trenčianských Teplicích.

Mečiar tvrdí, že honosná vila Elektra je rodinný dům, který nikdy nebyl ničím jiným. V Elektře žije rodina Mečiarových od roku 1999.

Když s Mečiarem snídáš...

Původní dům byl postavený ve 30. letech minulého století. "Absolutní účelnosti je podřízené všechno. Je to tu zaměřené na samotu," vysvětluje šéf HZDS, proč se v Elektře zavírá před okolním světem. Sám se Mečiar v domě rozhodně cítit nemusí. Na zahradě má v ohromných kotcí tři psy, v domě pak i ochočeného papouška, který politika přátelsky oslovuje "Vladko".

Mečiar se ukázal jako nejlepší hostitel ze všech lídrů. "Delegaci" pohostil snídaní, specialitou pána domu, kávou s vanilkovým cukrem a čerstvými zákusky.

Video se připravuje ...
Vladimír Mečiar otevřel novinářům svou přísně střeženou vilu Elektra • VIDEO:  Roman Gombarček, Čas.sk

"Proti bláznovství se nedá bojovat"

Specialitou bývalého penzionu, který byl zahalen rouškou tajemství, je italská stěrka. "Stačí hadrem potřít stěny a nemusíte do smrti malovat," říká. "Proti bláznovství se nedá bojovat,", reaguje na téma financování sídla.

Oblíbeným místem je jídelna, knihovna a dvůr, kde se rád opaluje s vnoučaty. Reportérům ukázal také dobře vybavenou tělocvičnu. Nechybí v ní dokonce ani boxovací pytel. Dříve do něj Mečiar zřejmě bušil fest, dneska si spíš jen tak plácne.

Po dobu návštěvy slovenských reportérů udržoval na zastřešené verandě oheň a přemlouval návštěvníky ke grilování.

Autor: Čas.sk, ama
Video se připravuje ...