Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Olga Matušková se zbavuje majetku: Prodává vilu po rodičích!

8. dubna 2010 | 05:00

Olga Matušková (62) se rozhodla zbavit jediného majetku, který v Česku vlastní. Dvoupatrová vila na Babě v Praze 6 se zahradou a bazénem, kterou zdědila po rodičích, je na prodej.

A vdova po Waldemaru Matuškovi (†76) si prodejem může přijít na slušné peníze. Dům z počátku 70. let je architektonicky natolik zdařilý, že podle odhadce Olga může zinkasovat až 40 milionů korun.

Dům ještě do února obývali nájemníci, teď ho Olga za svého dvanáctidenního pobytu v Praze vyklidila a ve středu se už objevil první zájemce. A Blesk byl u toho. „Paní Matušková nechce jít pod 20 milionů,“ řekl Blesku Antonín S. s tím, že Olga zatím vidí reálně 30 milionů. „Dům stavěl její tatínek a vila je opravdu krásná. Navíc má ducha, a to je důležité,“ pokračoval Antonín S.

Zahrada se vzrostlými stromy a keři o rozloze 770 metrů čtverečních je udržovaná a navíc v ní je zachovalý bazén. Zastavěná plocha zaujímá kolem 300 metrů čtverečních a součástí domu jsou i dvě prostorné garáže. V přízemí je velká hala propojená s obývákem a kuchyní, koupelna, WC a pokoj pro hosty. V prvním patře jsou dvě ložnice, koupelna, WC a ve druhém patře jsou dva pokoje. Výhodou je, že vila má prostorné terasy v obou patrech.

„Dům je až na pár kousků starožitného nábytku prázdný. Jestli jsou ty věci na prodej, tak o tom jsme se ještě nebavili,“ dodal ještě Antonín S.

Autor: Michaela Remešová
Video se připravuje ...