Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Letní sídla slavných: 'Chalupa' za 8 miliard

Fotografie
22. července 2010 | 08:21

Novodobé zámky, omamné haciendy, neuvěřitelné rezidence, kde leckdy přepych vítězí nad vkusem, čistým architektonickým stylem. Komplexy budov, kde by mohlo žít několik rodin ve vzájemném stoprocentním soukromí. Takové nemovitosti vlastní multimilionáři, kteří do luxusních sídel zavítají párkrát do roka.

5. místo: Three Ponds, Bridgehampton, USA
Odhadovaná cena: Jeden a půl miliardy korun
Nemovitost se nachází jen pár desítek kilometrů od rušného New Yorku a má v klidné části Hamptons, drahé dovolenkové oblasti východního pobřeží, nejen rozsáhlé zahrady, ale i vlastní plnohodnotné golfové hřiště.
Název Three ponds, je odvozen od tří jezírek, které na pozemku jsou. Dům má několik ložnic a koupelen a jeho největší atrakcí je čtrnáct stylově rozdílných zahrad na rozlehlém pozemku

603123:gallery:true:true

4. místo: Palác Donalda Trumpa na Floridě, USA
Odhadovaná cena: Dvě a půl miliardy korun
Známý magnát, exmanžel české rodačky Ivany Trump, vlastní na pobřeží floridského poloostrova honosnou rezidenci, jež nápadně půdorysem připomíná slavný Bílý dům, z nějž ve Washingtonu D.C. úřaduje americký prezident.

Komplex několika budov má osmnáct ložnic, dvacet koupelen a obrovský sál s křišťálovým lustrem. Samozřejmostí je také venkovní i krytý bazén. Donald Trump pak na adresu této nemovitosti nevkusně podotýká: „Na Miami Beach se sdružuje ta nejbohatší vrstva. A moje sídlo jí kraluje.“

603124:gallery:true:true

3 místo: Neosídlený Uptown Court v Surrey, Anglie
Odhadovaná cena: Dvě miliardy osm set milionů
Sousedi jako je Elton John či královna Alžběta nemohou svými usedlostmi Uptown Courtu konkurovat. Vedle něj se jeví jako chudí příbuzní. Tento palác má v několika patrech rozeseto čtyřiadvacet ložnic s obrovskými, růžovým mramorem vykládanými koupelnami připomínajícími taneční sál..

Podle neoficiálních zdrojů je prý Uptown Court na prodej. Zřejmě proto, že provoz celého domu včetně služebnictva přijde na půl milionu korun měsíčně.

603120:gallery:true:true

2 místo: Palác Iry Rennerta
Odhadovaná cena: Tři miliardy šest set milionů korun
Brooklynský investor a podnikatel Iry Rennerta si dokázal splnit svůj americký sen. Postavil za čtyři miliardy korun palác, což jej nijak nijak nezruinovalo, neboť jeho jmění se odhaduje na neuvěřitelných osmdesát miliard.

Iry si nechal vybudovat devětadvacet ložnic a o deset víc koupelen. Uvnitř domu se skrývá bowlingová trať, tenisové kurty, bazény, vířivky, domácí kino. Pozemek, na němž tento důkaz pohádkového blahobytu stojí má rozlohu přes čtyři kilometry čtvereční a je největší soukromým panstvím v USA.

603122:gallery:true:true

1. Villa La Leopolda v Nice, Francie
Odhadovaná cena: Osm miliard korun
Přímořskou rezidenci na slunné francouzské Riviéře nechal na počátku dvacátého století postavit belgický král Leopold II, po němž je sídlo pojmenované. Od té doby má za sebou několik mocných majitelů včetně známého Billa Gatese.

Naposled nemovitost koupil ruský miliardář Roman Abramovich. Navštívit jeho panství je zážitek na pokraji sci-fi. Jen nádherné zahrady, které dům obklopují, každý den potřebují péči padesáti zahradníků. O dalším personálu, jenž majetek udržuje, nemluvě.

603121:gallery:true:true

Autor: Adéla Pěničková, frč
Video se připravuje ...