Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

TOP 5: Nejelegantnější muži světa!

Fotografie
31. července 2010 | 06:10

Slovo móda se víceméně automaticky spojuje s ženami. Španělský list El Mundo se ale v souvislosti s ním zaměřil na opačné pohlaví a sestavil žebříček nejlépe oblékaných mužů na této planetě. Kteří pánové se umístili na prvních pěti příčkách?

Páté místo - Haakon, norský korunní princ

Norský korunní princ, který uvedl tzv.červenou knihovnu v praxi a vzal si chudou servírku, má formální eleganci povinnou. Tento úkol plní beze zbytku a navíc – což je důležité – koření vybraný šatník šarmem osobitosti. Obleky nosí s velkou grácií, okouzlující nenuceností, což je moment, který jej nominuje mezi nejlepší.

Haakon Magnus
Autor: ČTK

Čtvrté místo - Brad Pitt, hollywoodský herec

Idol mnoha žen Pitt, má stejně jako norský aristokrat Haakon dar nesmírné přirozeností, kterou prodá téměř vše. Stačí připomenout různé, filmovými rolemi diktované vizáže. Díky nim si nesčetněkrát nechal narůst vousy, vlasy. Kvůli Hanebným panchartům půl roku nosil knírek. Pittův styl také ovlivňovaly jeho osudové ženy. Gwyneth Paltrow, Jennifer Anniston a poté současná partnerka Angelina Jolie. Faktem je, že se Pitt s přibývajícím věkem módně tříbí a je inspirativním vzorem ležérní elegance.

Brad Pitt
Autor: Reuters

Třetí místo - Barrack Obama, prezident Spojených států amerických

První muž USA má v Bílém domě (stejně jako jeho předchůdci) šatnu plnou luxusní klasiky, obleků šitých na míru. Parádník Barrack dokonce s oblibou ladí manžetové knoflíčky s barvou kravaty... A co v případě Obamy rozhodlo, že jej El Mundo vyhlásil třetím nejelegantnějším mužem světa? Opět síla charismatu a také vysoká atletická postava.

Barack Obama
Autor: EPA

Druhé místo - Roger Federer, nejúspěšnější tenista všech dob

Federer zaznamenává vítězství nejen na antuce či trávě Wimbledonu, ale i v módním světě. Ve společnosti už dávno platí za vyhlášeného elegána, který, na rozdíl od fotbalového šampióna Beckhama, není jen panákem trendů. Federerův módní záběr, jedinečný styl sahá i do profesionální sféry – k modýlkům na kurt. Roger sice skončil na druhé pozici, ale z chlápků, kteří módu nosí, nikoli vytváří, je vlastně jednička. Před tenistou se totiž už jen umístila módní legenda, Karl Lagerfeld.

Roger Federer
Autor: ČTK

První místo - Karl Lagerfeld, návrhář značky Chanel

Podle magazínu El Mundo je nejelegantnějším mužem Země extravagantní a navýsost jedinečný Karl Lagerfeld. Styl udávající kreativec, jenž za léta na Olympu módy dospěl k vlastnímu, stále stejnému, historií inspirovanému a vysoce sofistikovanému outfitu, který jde mimo dobu a trend. Bílá košile s naškrobeným límcem, vázanka, obepnuté kalhoty, projmutý kabátec plus holiny. Masivní sluneční brýle. Vše v black & white. Jiný by v tom vypadal směšně, ale on je elegánem planety.

Karl Lagerfeld
Autor: ČTK

Autor: Františka Čížková, Adéla Pěničková