Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bezchybný a přirozený vzhled? Tento trend v líčení si zamilujete

Hailey Bieber
15. dubna 2023 | 06:00

Pokud patříte mezi fanoušky přirozeného líčení, rozhodně by vám neměla uniknout technika underpainting. Ta se stala virálním hitem na sociálních sítích a řadí se mezi největší trendy v líčení pro letošní rok. V čem spočívá její kouzlo?

Technika underpainting se stala virálem hned poté, co ji na sociálních sítích zveřejnila make-up artistka Mary Philips. Ta pravidelně líčí celebrity jako Hailey Bieber, Jennifer Lopez nebo Kendall Jenner. Underpainting make-up je ideální pro všechny milovníky přirozeného líčení. V čem se liší od klasického nanášení make-upu?

Tajemství spočívá v pořadí, ve kterém produkty vrstvíme na obličej. Na pečlivě připravenou pleť se nejprve nanáší kontury, pak rozjasňovač a tvářenka a úplně naposled tenká vrstva make-upu. Díky tomu působí pleť přirozenějším dojmem, je svěží a zářivá.

VIDEO: Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

Video se připravuje ...
Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Underpainting krok za krokem

Jak už bylo řečeno, naprostým základem je dokonale připravená pleť. Nezapomeňte, že musí být hydratovaná, aby se netvořila suchá místa. Hydratační sérum a pleťový krém jsou tak nepostradatelné. 

Jako první nanášíme na pleť korektor, pomocí kterého zamaskujeme nedokonalosti, jako jsou například kruhy pod očima, pupínky nebo podrážděná místa. Následuje konturování. V tomto případě je vhodný krémový bronzer, který se dobře nanáší a také roztírá. Aplikujeme ho na čelo, nos, lícní kosti a konturu brady. S množstvím to však nepřeháníme. Stále platí, že pleť musí působit co nejpřirozeněji.

Následují rozjasňovač a tvářenka. První zmíněný nanášíme na lícní kosti, můžeme trochu přidat také na špičku nosu. Poté aplikujeme tvářenku. Obecně platí, že světlým typům sluší růžové tóny, brunetkám zase zlatohnědé nebo odstíny dočervena. Na úplný závěr aplikujeme pomocí štětce tenkou vrstvu krycího make-upu. 

Velký výběr dekorativní kosmetiky za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová