Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Celebrity boří tabu: Hilary Duff a další hvězdy prozradily, jak se opravdu cítily po porodu

  • Celebrity se podělily o své poporodní zkušenosti
    7. května 2023 | 06:00

    Většina žen mívá krátce po porodu pocit, jako by se jim celý život obrátil naruby. Poporodní období je pro všechny novopečené maminky velice citlivé a může být také bolestivé. Procházejí si totiž najednou řadou tělesných a emocionálních změn, a to včetně pocitů společenské odepsanosti a silného tlaku okolí. K úctyhodnému kroku se z těchto důvodů odhodlaly některé celebrity, které se otevřeně svěřily s informacemi o svém novém rodičovském životě a dokázaly, že i ony jsou občas pouze obyčejné mámy se stejnými problémy jako ostatní.

    Hilary Duff, Amanda Seyfried a další celebrity se rozhodly pomoct novopečeným maminkám, aby se přestaly cítit osamělé. Promluvily o tom, čím si krátce po přivedení potomka na svět procházely…

  • Amanda Seyfried trpěla po porodu depresemi

    Otevřenost oblíbené herečky Amandy Seyfried, která se v roce 2020 stala dvojnásobnou maminkou, vrhá na poporodní stav žen zcela nové světlo. Hvězda muzikálu Mamma Mia! se rozhodla svěřit se i s odvrácenou, často přehlíženou stránkou mateřství. Týká se poporodních depresí a psychických problémů, kterými trpí velké množství žen. Svěřila se, že se mimo jiné každou noc obávala o bezpečí svého miminka, což je podle ní krutou realitou pro každou matku. Umělkyně se podělila i o svou vlastní zkušenost se záchvaty úzkosti, paniky a s depresí. Údajně se potýkala s opravdu vážnými duševními problémy, o kterých se nebála promluvit před svými fanoušky. Navíc přiznala i to, že pro většinu matek je porod děsivým zážitkem, ze kterého si odnáší určité trauma. A to i v případě, že byly do té doby psychicky zcela v pořádku a bez jakýchkoli náznaků potíží.

    S čím se svěřila Nikol Leitgeb ohledně těhotenství? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nikol Štíbrová o těhotenství, porodu a mateřství • VIDEO: Maminka.cz, Supermámy.cz/Adam Balažovič

  • Amy Schumer odhaluje pravdivou realitu

    Nebyla by to komička Amy Schumer, kdyby se prostřednictvím svého humoru nepodělila s fanoušky o chvíle, kdy se v roce 2019 poprvé stala matkou. Místo dokonalých poporodních fotek sdílela drsnou pravdu o životě všech čerstvých maminek. Zveřejnila fotografie, na kterých má jizvu po císařském řezu, kojí a odsává, i mnoho dalších snímků, kde je vidět rodičovství ve své pravé nefalšované podobě bez příkras. Zaujala tím další maminky s podobnými zkušenostmi. U hereččiných vtipných příspěvků se mohly upřímně zasmát. Pozná se v nich totiž většina čerstvých rodičů. Umělkyně tím dává všem jasně najevo, že nedokonalosti a mateřské povinnosti jsou běžnou součástí každého poporodního období jakékoliv ženy na světě.

  • Hilary Duff je hrdou maminkou tří dětí

    Hilary Duff je hrdou milující maminkou hned tří dětí. Fanoušci si jí ale váží ještě z jiného důvodu. Nebojí se totiž podělit se s veřejností o své zážitky, které s sebou přináší těhotenství, porod a následné mateřství. Otevřeně přiznává, že péče o novorozence pro ni je velkou výzvou. Pozitivním signálem, který Hilary vysílá světu, je především její aktivita. Herečka ukazuje, že s dětmi život nekončí, ba právě naopak. Zůstává sebevědomá, pokračuje ve své úspěšné kariéře, při které stíhá přebalovat a kojit. Její přístup je inspirací pro mnoho ostatních maminek, které hledají sílu pokračovat v tom, co mají rády, aniž by přestaly stíhat péči o domácnost a malé potomky.

    Mimo jiné se herečka svěřila se svými rodičovskými starostmi v jednom z odborných podcastů určených ženám po porodu. Také se neváhala svěřit na svém Instagramu: „Znovu jsem mluvila s úžasnou doctorberlin o svém porodu sladké Mae! Podívejte se na rozhovor v podcastu o těhotenství. Povídáme si o mé netrpělivosti, mém vztahu lásky/nenávisti ke kojení, o domácím porodu a dalších tématech! Ráda poslouchám příběhy o porodu ostatních žen. Je pro mě naprosto úžasné a fascinující, že jsou ženy schopny tak úžasných věcí... Doufám, že to pomůže další mámě, protože poslouchat tyto úžasné rozhovory mě dále vzdělává a inspiruje!

  • Jessica Simpson si ze sebe umí dělat legraci

    Trojnásobnou matkou je také zpěvačka a herečka Jessica Simpson. Ta je díky tomu ochotná diskutovat o všech otázkách spojených s rodičovstvím zcela upřímně a bez zábran. Jako zkušené matce jsou jí jasná všechna možná úskalí poporodního života a neváhá o nich vtipkovat na sociálních sítích. „Jen si tak strečuji ve svém gumovém korzetu. Radost po porodu,“ uvedla Jessica k jedné své fotografii, na níž je vidět, jak v legínách sportuje, na Instagramu krátce po porodu třetího dítěte – dcery Birdie.

  • Chrissy Teigen se svěřila s nedokonalostmi

    Nikdo není dokonalý, ani modelky. Přesně to dokazuje svým fanouškům Chrissy Teigen, která se nebojí být k veřejnosti zcela upřímná. Začala s tím hned v těhotenství, kdy se dělila o všechny své emocionální problémy i fyzické změny. Neváhala povzbudit ostatní maminky tím, že se svěřila se svou potřebou sebepřijetí. I Chrissy se po porodu setkala s menšími nedostatky, jako jsou strie. Když se ale dokázala přijmout taková, jaká je, začala se mít opět ráda. Nyní se modelka cítí spokojená a šťastná, čímž jde zároveň příkladem dalším rodičkám.

     

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.