Neděle 13. října 2024
Svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Oblačno 12°C

Oblíbená show StarDance odstartovala: Překvapil Hartl a Chili, Jana Paulová okouzlila Tománka

12. října 2024 | 19:40

Po roce se na televizní obrazovky vrátil oblíbený pořad StarDance. Tématem letošního ročníku je radost a ta i přes lehkou nervozitu sršela ze všech soutěžících. Komu se první večer náramně vyvedl a kdo musí na svém výkonu ještě zapracovat?

Změna v porotě

Už tradičně nás slavnostním večerem provedla oblíbená dvojice moderátorů v podání Terezy Kostkové a Marka Ebena. Menší změny však proběhly ve složení poroty. Výkony tanečních párů hodnotí Tatiana Drexler, svými vtipnými průpovídkami potěší diváky i soutěžící Richard Genzer, nově do poroty usedl Jan Tománek, který nahradil Zdeňka Chlopčíka. Tománek byl členem poroty už v desáté a jedenácté řadě a v předchozí sérii tančil s herečkou Ivanou Chýlkovou.

VIDEO: Jana Paulová díky StarDance rozkvetla: Dole má už 10 kilo

Video se připravuje ...
Jana Paulová díky StarDance rozkvetla: Dole má už 10 kilo • VIDEO: Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Několik poprvé

Třináctá série oblíbené taneční show se neobejde bez několika novinek. Vůbec poprvé je mezi VIP tanečníky jeden účastník s tělesným postižením – paralympionik Jiří Ježek. O titul královny taneční parketu bojuje nejstarší účastnice v historii vysílání pořadu, herečka Jana Paulová. Premiéru na tanečním parketu StarDance bude mít také kickboxerka a osminásobná mistryně světa v bojových uměních Martina Ptáčková.

Jdeme na to!

První soutěžní večer odstartovala dvojice Ondřej Ruml a Andrea Třeštíková, kteří předvedli svižný jive na píseň Hey, Baby. "Dřevo úplně nejsi, spíš taková dřevotříska. Myslím, že máš dobře nakročeno," komentoval vtipně Richard Genzer."Na začátek to bylo dobré, ale budete muset zapracovat na dynamice," dodala Tatiana Drexler. Taneční pár za svůj jive získal patnáct bodů.

StarDance: Ondřej Ruml a Andrea Třeštiková
Autor: Blesk:Foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl

Následoval taneční pár Lucie VondráčkováLukáš Bartuněk, kteří jako první tanec zvolili ohnivé tango. "Váš první výkon byl vynikající," rozplývala se Tatiana Drexler. "Budete si muset zvyknout na to, že lidé od vás budou mít očekávání. Mělo to skvělou atmosféru, ale taneční věci pro mě dneska byly slabé," oponoval Jan Tománek. 

Dalším tancem byl waltz v podání spisovatele Patrika Hartla a Terezy Pruckové. A jejich vystoupení bylo překvapením večera. "Já bych vás chtěl pochválit za pečlivost," řekl Jan Tománek. "Fakt mě to překvapilo musím říct. Moc vám to slušelo," dodal Richard Genzer a vystoupení bylo příjemným překvapením také pro Tatianu Drexler. "Vy jste vyzařoval lásku a pokoj, to jsem vůbec nečekala."  Taneční pár získal za waltz 18 bodů.

StarDance: Patrik Hartl
Autor: Blesk:Foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl

Svižný jive bez jediné chybičky předvedla kuchařka Chili Ta a Jakub Mazůch. Nadšený byl nejenom Richard Genzer, který ocenil veselost a příjemnou energii, ale také Tatiana Drexler. S chválou nešetřil ani Jan Tománek, který Chili označil za talentovanou. Marta Dancingerová a Martin Prágr si jako první tanec vybrali tango a také v tomto případě šlo o velmi povedené vystoupení. Porota jejich tanec ohodnotila dvaceti body.

VIDEO: Kuchařka Chili Ta ze StarDance: Všichni hubnou, ona skoro nedopne šaty!

Video se připravuje ...
Kuchařka Chili Ta ze StarDance: Všichni hubnou, ona skoro nedopne šaty! • VIDEO: Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Jana Paulová a Robin Ondráček předvedli waltz, který několikrát roztleskal diváky ve studiu a okouzlen byl také Jan Tománek. "Já kdybych měl klobouk, tak ho před vámi, Jano, smeknu," uvedl. Soutěžní pár získal čtyřiadvacet bodů a ovládl tak první taneční večer. Martina Ptáčková a Dominik Vodička zatančili jive a pro tento večer získali nejslabší hodnocení. Taneční pár získal pouhých dvanáct bodů.

Paralympionik Jiří Ježek a Lenka Nora Návorková předvedli tango na píseň Eda Sheerana Shivers. "Já jsem z vás úplně hotová. Tohle jsem vůbec nečekala. Je úžasné, že lidé bez nohy mohou takto tancovat. Bylo to fantastické," rozplývala se Tatiana Drexler. "Já mám vystudovanou taneční konzervatoř, mám obě nohy a nevím, jestli to není ta chyba," tradičně zavtipkoval Richard Genzer. Za své vystoupení získal Jiří Ježek a Lenka Nora Návorková třiadvacet bodů.

StarDance: Jiří Ježek
Autor: Blesk:Foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl

Horkým favoritem na vítěze je dle sázkařů Oskar Hes. Ten se svou taneční partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou předvedli romantický waltz, ve kterém nechyběly ani zvedačky. "Vaše pohybová kultura je na úrovni profesionálního tanečníka. Potenciál je obrovský," řekl Jan Tománek. "Já si myslím, že tohle byl nejlepší tanec dneska," dodal Richard Genzer. Poslední tanec večera patřil Filipovi Blažkovi a Adrianě Maškové. Ti zatančili jive, který porota ocenila osmnácti body.

 

Autor: Aneta Valešová