Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Big Brother odstartoval: Kdo je časovanou bombou a kdo je přesvědčen, že vyhraje tučnou sumu?

15. listopadu 2023 | 11:35

Divácky oblíbená reality show se vrátila na české a slovenské obrazovky a naservírovala první premiérové díly. Vila je tak už kompletně zabydlena šestnácti soutěžícími, které nepřetržitě sleduje 58 kamer. O soukromí si tak budou moct jenom nechat zdát, spolubydlící se navíc budou muset dělit o jednu velkou ložnici, ale i o jedinou koupelnu. Jen pán domu, kterého si soutěžící budou volit každý týden, bude mít jistá privilegia. Kdo všechno obývá vilu, který soutěžící je přesvědčen, že vyhraje pohádkovou výhru, a kdo bude ve vile časovanou bombou?

Jak sdělila Silvia Majeská, programová ředitelka skupiny Nova a skupiny Markíza, Big Brother zažívá znovuzrození, a přináší tak novou generaci unikátního experimentu, který divákům nabídne jistou dávku dramatu, napětí i nefalšované emoce. Ty se objevily hned v prvním díle, kdy došlo i na první slzy. Kdo zažil první horskou dávku emocí?

Boj o moc i pohodlí

Desítky kamer sledují každý pohyb soutěžících v domě Big Brothera. Nikde v celém domě není jediné místo, kde by Big Brother neměl oči nebo uši. Spolubydlící budou každý týden v misích soutěžit o jídlo, pohodlí, a hlavně o moc. Kolik budou mít jídla, záleží jen na nich.

Prvním úkolem pro šestnáctku nových obyvatel bylo určit, s kým si nepřejí ve stejném domě žít. Většina určila Zoe, ta následně měla minutu na to, aby své spolubydlící opustila. Soutěžící ale neurčují, kdo se má vystěhovat. To určují pouze diváci nebo sám Big Brother v případě porušení pravidel. Zoe se ve zpovědnici dozvěděla, že dům neopouští, a stala se paní domu se všemi privilegii. Navíc získala imunitu na celý první týden.

Na její první reakci se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Voyo

Pán domu

Každý týden se obyvatelé vily budou rozhodovat, kdo bude velkým šéfem společného bydlení. Na pána domu sice nečeká přílišné soukromí, zato bude mít k dispozici vlastní ložnici se sociálním zařízením, na rozdíl od ostatních.

Vybavení domu

Moderní, plně zařízený a vybavený dům Big Brothera se rozkládá na 350 m čtverečních. Jeho součástí jsou prostorný obývací pokoj, plně vybavená moderní kuchyně a jídelna, kde má každý ze spolubydlících k dispozici židli u velkého společného stolu. Nedílnou součástí domu je velká společná ložnice. Součástí domu je také wellness s velkým bazénem a posilovnou. K dispozici je také zpovědnice, což je prostor, ve kterém si dotyčný spolubydlící bude moct promluvit s Big Brotherem o samotě. Jediným místem, které patří k domu a je venku, je dvorek, kde je několik lehátek, jsou zde altán a samostatné venkovní posezení. V domě jsou také záhadná místnost a skrytý pokoj. Co se v nich bude odehrávat, odhalí až samotná show.

Pravidla hry

Spolubydlící v domě Big Brothera mají zakázán jakýkoli kontakt s vnějším světem. Během svého pobytu nikoho neuvidí ani neuslyší, a dokonce od chvíle, kdy vstoupí do domu, nepřijdou vůbec do kontaktu se členy štábu. Jediným pojítkem mezi světem a spolubydlícími je Big Brother a jeho slovo je zákonem domu. Jakékoli porušení povede k okamžitému trestu.

Součástí show je také speciální aplikace Big Brother, pomocí níž budou moct diváci ovlivňovat dění v domě a pomáhat Big Brotherovi rozhodovat o tom, kdo bude každý týden z domu vystěhován, ale také například o tom, jaký trest dostanou spolubydlící za porušení pravidel.

A kdo obývá vilu?

Andrej Kudimov (34): Působí jako rozený vůdce, který potřebuje mít nad ostatními kontrolu. Je sebevědomý, vážný a v životě mu imponují lidé, kteří dosáhli úspěchu. Živí se podnikáním a mluví plynule čtyřmi jazyky. Situace se snaží řešit s klidem, u ostatních ale nesnáší lhaní a nepořádek ho dokáže vytočit na maximum.

Zoe Black (29): Má velký smysl pro humor a klidnou a milou povahu, takže je možné, že v domě bude působit v roli hlavní mírotvůrkyně. Živí se jako visual merchandiser v obchodě s konfekcí. Ve volném čase se věnuje kreslení a umění burlesky.

Vít Ehrenberger (26): Je velmi hovorný a rychle navazuje přátelské vztahy, přesto je občas i trochu samotářský. Živí se podnikáním. Jeho koníčkem je hledat věci, které může prodat. Pořádá bleší trhy. Nedávno také vydal knihu, jež se věnuje pasivnímu příjmu.

Roland Obertin (43): Do domu vstupuje s pevným přesvědčením, že právě on zvítězí. Mladší ročníky v něm vidí otce, ženy v něm vidí prototyp ideálního manžela a pro ostatní vůdce je rovnocenným partnerem. Působí dojmem spolehlivé a ochranitelské osobnosti a důvěryhodného muže. Sám má ovšem problémy s důvěrou v ženy, protože v nedávné době prošel ve vztahu zklamáním.

Tarik Lukšija (22): Narodil se v České republice a žije v Brně, ale jeho rodiče jsou původem z Bosny a Hercegoviny. To se odráží i na jeho charakteru a temperamentu, které představují jedinečnou fúzi mentalit obou národů. Je veselý, hlučný a svým emocím nechává volný průchod. Je veskrze pozitivním člověkem a touží zažít opravdovou lásku. Nesnáší však lži, drby a jakýkoliv druh nespravedlnosti. Pracuje v cestovní kanceláři a závodně hraje futsal.

Petra Chelíková (46): Na první pohled může působit dojmem svůdnice s poněkud drsnějším způsobem chování. To je ovšem zkreslený pohled a soudit ji jen podle vzhledu je nespravedlivé. Ve skutečnosti je velice laskavá a milující žena. Jediné, co ji skutečně dokáže rozzlobit, je nepořádek v domácnosti. Je posedlá čistotou a sama přiznává, že tato vlastnost jí může v domě Big Brothera způsobovat potíže.

Soňa Machyňáková (28): Ambiciózní mladá žena, která ví, jak na sebe upoutat pozornost, a je pro ni schopna udělat téměř cokoli. Pochází z malého slovenského města, ale už po škole odešla do Prahy, aby si splnila svůj sen – stát se slavnou. Její rodina byla zpočátku proti, ale nakonec ji nechala odejít pod podmínkou, že se bude živit sama. Po obtížných začátcích se jí její odhodlání nakonec vyplatilo a dnes je moderátorkou na malém televizním kanálu.

Katrin Slabá (24): Okouzlující mladá žena, která je si velice vědoma svých předností a dokáže je velmi obratně využívat ve svůj prospěch. Ráda by si v životě našla muže, který bude schopen splnit všechny její nároky: bude  ambiciózní, inteligentní, úspěšný a podporující.

Kristýna Burešová (27): Ráda by v životě dosáhla něčeho, na co může být pyšná. Vítězství v soutěži je proto pro ni velmi důležité. Za peníze z výhry by si nechala udělat nová prsa, užila si cestování a koupila si vysněné auto. Živí se jako barmanka.

Karolína Pištěková (30): Učitelka jógy je vždy obklopena lidmi, smíchem, emocemi a hudbou. Mezi její záliby patří kromě jógy také spirituální rozvoj a tanec s ohněm. V nedávné době vydala knihu o meditaci a spoluorganizuje také festival s podobnou tematikou. Nejvíce se bojí hádek mezi spolubydlícími. Případnou výhru v Big Brotherovi by ráda investovala.

František Uvíra (36): František je neoficiální fitness trenér soutěže Miss Czech Republic. Je aktivní, vytrvalý, pracovitý a zaměřený na vítězství. Nikdy žádnou práci nenechá nedokončenou. Jeho tetováním zdobené tělo je jeho chrámem a na svém vzhledu si velice zakládá. V domě Big Brothera by si rád našel přítelkyni, pokud tam potká takovou, která bude splňovat jeho vysoké nároky.

Stanislav Liška (27): Má charakteristický smysl pro humor, ale občas dokáže být i škodolibý a občas může okolo sebe vytvářet chaos. Živí se jako rekvizitář a mezi jeho koníčky patří skateboard, hudba a tanec. V domě Big Brothera pro něj bude největší výzvou abstinence.

Bára Hacsi (37): Barbara pochází z Prahy a působí jako přirozený vůdce. Jejími silnými stránkami jsou loajalita, smysl pro humor, na druhou stranu dokáže být i pěkný cholerik, zvláště když se setká s bezohledností, ignorantstvím, sobectvím nebo leností. Pracuje jako moderátorka v rádiu.

David Takáč (37): Živí se jako fitness trenér a motivační kouč. Je milujícím manželem a otcem malé dcery a jeho rodina je pro něj na prvním místě.

Ella Nemetzová (38): Pracuje v oddělení marketingu a obchodu ve vinařství. V budoucnu by ráda s někým založila rodinu, ale kvůli vysokým nárokům na partnera zatím toho pravého nenašla.

Tereza Kostínková (27): Pracuje jako podpora na zákaznickém servisu. Je doslova časovanou bombou, která nenechá nikoho v klidu. Její temperament totiž nemusí každému vyhovovat. Je impulzivní, starostlivá a občas i panovačná. Sama má trochu obavy, jak bude v domě Big Brothera snášet dlouhodobou izolaci. 

Na soutěžící se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová