Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zlatý hlas Whitney Houston by dnes slavil 60 let! Těchto 5 věcí jste o legendární zpěvačce možná netušili

  • Whitney Houston jako Rachel ve filmu Osobní strážce
    9. srpna 2023 | 06:00

    Právě dnes by nezapomenutelná zpěvačka oslavila 60. narozeniny. Diva s neuvěřitelným hlasem, který okouzlil svět a zanechal nesmazatelnou stopu v hudbě i v srdcích fanoušků po celém světě. Neodmyslitelně patří do světa americké populární hudby a je jednou z nejúspěšnějších hudebních hvězd amerického showbyznysu vůbec. Zemřela předčasně ve svých 48 letech.

    V sobotu 11. února 2012 hudební svět šokovala zpráva, že všemi milovaná Whitney Houston zemřela. Byla nalezena bezvládná v hotelu Beverly Hilton v kalifornském Beverly Hills. Zemřela nešťastnou náhodou utonutím, nicméně k její smrti přispěly srdeční choroba a užívání kokainu.

  • První černoška na obálce časopisu

    Autor: archiv

    Málokdo ví, že Whitney Houston začínala jako modelka. V roce 1981 se svých 17 letech se objevila na obálce časopisu Seventeen. Stala se tak vůbec první modelkou černé pleti, které se to v tomto magazínu povedlo.

  • Jako zpěvačka byla objevena v nočním klubu

    Autor: profimedia.cz

    Legendární hudební producent Clive Davis slyšel Whitney Houston zpívat v nočním klubu v New Yorku (na show, kde dělala záložní vokály pro svou matku) na začátku 80. let. Nejenže s ní téměř okamžitě podepsal nahrávací smlouvu, ale také se stal jedním z jejích nejbližších přátel a pomohl jí nasměrovat se na cestu ke slávě.

  • Málem nehrála v kultovním snímku Osobní strážce

    Mariah Carey v roce 1993
    Autor: profimedia.cz

    Jednou z favoritek na roli Rachel ve filmu Osobní strážce byla i Mariah Carey. Nakonec ji však producenti odmítli, protože chtěla zpívat veškeré písně jen ve vysokých tónech. Pro roli Rachel Marron byly zvažovány i zpěvačky Madonna, Olivia Newton-John či Dolly Parton.

  • Dublérka na slavném filmovém plakátu

    Autor: Warner Bros

    Žena, kterou na plakátu k filmu drží Kevin Costner, není Whitney Houston, ale její dublérka. Whitney odešla z placu dříve, aby si odpočinula, a Costner se rozhodl udělat fotky s její dublérkou. Řekl jí pouze, aby měla skrytou tvář, aby tak mohla ukázat strach, který její postava prožívá. Costner pak sám vybral finální fotografii, která byla později použita na plakátu k filmu. 

  • Smuteční řeč Kevina Costnera

    Kevin Costner na pohřbu Whitney Houston
    Autor: profimedia.cz

    Když Whitney Houston v roce 2012 zemřela na předávkování, Kevin Costner na jejím pohřbu pronesl: „Teď je v nebi mladá dáma, kvůli níž Bůh žasne, jak mohl stvořit něco tak dokonalého. Navzdory úspěchu pořád pochybovala, jestli je dost dobrá. Nebylas jen dobrá, bylas úžasná. Mou roli bodyguarda mohl hrát kdokoliv, ale roli Rachel jsi mohla hrát jen ty.“

Autor: Martina Miláčková
Diskuse ke článku
.