Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stop večernímu přejídání! Zhubněte podle zpěvačky Pink

  • pink
    24. dubna 2023 | 06:00

    Když letos vydala zpěvačka Pink (43) nové album a vyrazila na tour, fanoušci žasli. Na pódium znovu nakráčela ve formě.

    Váha u ní létá jako na houpačce, ale jakmile jde o fanoušky, pro které si připravuje skvělé show, umí se prý vyhecovat a shodit, co je třeba. Bezpochyby je za tím hodně pohybu, protože to, co předvádí na pódiu v rámci turné, je plné tance, akrobatických prvků, prostě nabité akcemi. Důležitá je ale i změna v jídelníčku. Stejně jako mnohé z nás ji ale večer někdy přepadne hlad. Jak mu předcházet?

  • Jíst pravidelně

    Příčin nočního hladu a chutí je hodně. Jednou z nich může být skutečnost, že jste si naordinovala tvrdou dietu a k tomu jste začala cvičit. Jediné, co za den sníte, je zelenina s plátkem masa a možná ještě pár kousků ovoce. „V takovém případě není nic zvláštního na tom, když se večer dostaví nejrůznější chutě, které pak hladovějící uspokojuje tím nejhorším možným způsobem – například spořádá balíček chipsů nebo sní celé balení zmrzliny," říká trenérka Tereza Kompánková z Fitness Clubu Contours. Chce to nedržet extrémní diety, ale dát přednost pravidelnosti.

  • Nezahánět hlad brokolicí

    Pocit hladu nevyřešíte ani tím, že si připravíte velkou mísu zeleninového salátu. I když je zelenina zdraví prospěšná, je potřeba do těla dostat také kvalitní bílkoviny a rozumné množství komplexních sacharidů. „K zelenině si na talíř vždy přidejte bílkovinu," dává svůj tip Martin Kudera, zakladatel Farmy Živina, a dodává, že k udržení štíhlé a zdravé postavy či při jejím budování je důležité zaměřit se na kvalitní suroviny. Zasytí i v malém množství, a navíc výborně chutnají.

  • Nezapomínat na vodu

    Ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň. Nezapomínejte přes den dostatečně pít, nejlépe čistou vodu, ať to nedoháníte večer před spaním. Pak si chozením na záchod narušíte spánek. Nejvíce vody byste měla vypít dopoledne. Během celého dne pak zhruba 2,5 litru podle počasí i toho, jakou práci vykonáváte či jaký je váš životní styl. Čím více pohybu, tím více tekutin. Mají vliv i na kvalitu vaší pleti!

  • Zbavovat se stresu

    Během období zvýšené stresové zátěže naše tělo vylučuje hormon kortizol, který je spouštěčem stresových reakcí a zvyšuje krevní cukr, jenž má za následek tzv. vlčí hlad. Zamyslete se proto nad tím, jestli v práci nebo osobním životě neřešíte problémy, které vás nadměrně a dlouhodobě stresují. Stres totiž může být příčinou nejen nočního hladu, ale i celé řady závažných zdravotních potíží. Jak se stresu zbavit? Ačkoli je nemožné se stresovým situacím zcela vyhnout, snažte se je alespoň eliminovat nebo najděte způsob, pomocí kterého vnesete do svého života více klidu, harmonie a dokážete se odpoutat od každodenních starostí.

  • Zkoušet se hýbat

    Pohyb je prostě základem zdraví a nemusíte nutně cvičit denně ve fitku. Stejně jako zpěvačka upřednostněte to, co vám dělá radost. V jejím případě je to tancování. Při lekcích pak nevnímáte čas a kromě spálených kalorií tělo napumpujete i endorfiny, tedy hormony radosti. Z nutnosti se pak stane zábava a právě třeba i eliminátor stresu. Co takhle více chodit, zajít si zaplavat, na jógu…?

  • Povolit, ale jen na čas

    Vcelku častým důvodem kručení v břiše a nejrůznějších chutí, zvláště pak ve večerních hodinách, je premenstruační syndrom neboli PMS. Hormonální změny před začátkem menstruace dokážou ovlivnit nejen chutě na jídlo, ale i celkově fyzický, a dokonce i psychický stav. V tomto období si jídlo neodpírejte a v rozumném množství si dopřejte i nějakou tu sladkost. Neberte však PMS jako důvod k přejídání. Ostatně i chutě na sladké můžete uspokojit v rámci zdravého životního stylu.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

    titulka BPŽ
    Autor: BPŽ

Autor: bla
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd, jak zhubnout, hubnutí
Diskuse ke článku
.