Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Julianne Moore strčila do kapsy mladice! Jakou róbou ovládla Benátky a čím inspiruje ženy 60+?

1. září 2022 | 14:27

Půvabná herečka je bezesporu klenotem červených koberců. V tom nás opět utvrdila na filmovém festivalu v Benátkách, a to výběrem róby, ve které ukázala své výstavní nohy. Dokazuje tak, že věk je opravdu pouhé číslo. Ačkoliv to zní jako sebevětší klišé, Julianne Moore svým stylem může hravě konkurovat mladším ročníkům, zároveň přinést inspiraci zralým dámám. Kterými dalšími looky nás za poslední dobu uchvátila a co na sebe obléká mimo oslavné běhouny?

Jednašedesátiletá držitelka Oscara za snímek Pořád jsem to já vnesla na zahajovací ceremoniál benátského filmového festivalu a následnou premiéru dramatu Bílý šum opravdovou jiskru, šarm a eleganci. Trio, jež náleží opravdové zářné hvězdě. Půvabná herečka, která má na svém kontě plejádu bravurních rolí, neinspiruje totiž jen na filmovém plátně svým hereckým umem, ale září právě i na slavnostních premiérách i v ulicích městské džungle.

Video se připravuje ...
Julianne Mooreová způsobila davové šílenství! Osobně se zdravila s fanoušky! • VIDEO: abl

Přítomné oslnila dlouhou róbou z dílny Valentino. Přestože byla černé barvy, fádní rozhodně nebyla! Dominovala maxi pelerínou, kterou stejně tak jako šaty zdobily vícebarevné flitry. Základ šatů tvořilo body bandeau střihu, z něhož následně vedla průsvitná sukně. Herečka tak dala na odiv své dokonalé nohy a předvedla styl chytré horákyně. Róbou tak předvedla, co znamená být rafinovaně sexy.

Není to však poprvé, co na sebe herečka strhla veškerou pozornost. Jinak tomu nebylo ani na zahajovací ceremonii nedávného 75. ročníku filmového festivalu v Cannes, zde vsadila opět na černou. Vyjímala se v jednoduché róbě Bottega Veneta, která byla výjimečná svými ramínky s uzly, hlubokým výstřihem a vnitřními kapsami, které tvořily hravé oživení. To však předčil výběr šperků. Na krku se jí blyštil opulentní smaragdový náhrdelník, který bral dech stejně tak jako samotná herečka.

Černými róbami to však jen začíná, Julianne jsme mohli v minulosti vidět i v bělostně bílé róbě doplněné o snové rukavičky, kterou vynesla na letošní Met Gala. Dále v zelených šatech, ve kterých se vyjímala na zahájení filmového festivalu v Cannes roku 2019, nezapomenutelné jsou však i krátké šaty z peří, které zvolila pro příležitost promítání tehdy nového filmu Gloria Bell v roce 2019. Herečka se tak ve svém věku nebojí zářivých barev – od již zmíněné zelené přes oranžovou až po růžovou – ale ani nejrůznějších textur.  A právě svěží pestré barvy i netradiční reliéfy dodají zralým ženám kýžený šmrnc a mladistvost.

A na jaké kousky nedá dopustit mimo červený koberec? Jsou to především kalhotové kostýmky pastelových barev, rovné džíny či culottes kalhoty, které nejvíce doplňuje košilí či basic tričkem a sakem prodloužené délky. My jsme se však zamilovaly do jejího monochromatického světlého looku, ve kterém byla viděna při natáčení nového thrilleru Sharper: saténová midi sukně, svetr s výstřihem do V, minimalistický kabátek a semišové kotníčkové boty. Dokonalá souhra, která osloví napříč generacemi.

Na více ze šatníku půvabné herečky se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová