Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vítěz mezinárodní soutěže krásy je z Mostu! Podívejte se, s jakou konkurencí musel bojovat

23. srpna 2022 | 06:00

Dominik Chabr (28) se loni zúčastnil soutěže Muž roku, zde se umístil na třetím místě a s bronzovou medailí se vydal do světa. Tam ho předevčírem čekal mnohem větší úspěch, své celoroční úsilí proměnil ve zlato (v soutěži Man of the Year).

Hokejový brankář z Mostu o sobě mluvil jako o velmi soutěživém muži. Celý rok pilně dřel v posilovně, jedl zdravě a pravidelně tak, jak velí rutina, pokud chcete vypadat na jedničku s hvězdičkou. „Ačkoliv jsem se opravdu poctivě na soutěž připravoval, takový úspěch jsem nečekal. Byli tady i jiní kluci, kteří aspirovali na vítězství. Sešlo se mi několik cen, za nejlepší tělo, za mužnost. Tuhle soutěž zažiješ jednou za život, a když pak řekli moje jméno, byl to nepopsatelný pocit. To se nedá ani srovnat s vítězstvím v hokeji, protože to je kolektivní hra, kdežto tady jsem sám za sebe. Pořád mi to nedochází,“ smál se do telefonu Světový muž roku 2022.

Když se podíváte na loňské fotografie z finále Muže roku, je vidět, jak moc na sobě Dominik zapracoval. Rovnátka, se kterými soutěžil loni, už mu sundali a to nesmírně prospělo jeho úsměvu, je rázem přirozenější. Musím říct, že při pohledu na některé fotografie jsem nebyla přesvědčena, že by se měl vůbec dostat do finálové trojice. Ale to je všechno strašně individuální a mnohdy hodně škodolibé myšlení, a možná proto se mi nikdy soutěže krásy nezamlouvaly. To, jak člověk vypadá, je pod drobnohledem a kritici na vás nenechají nitku suchou.

Video se připravuje ...
David Novotný, ředitel soutěže Muž roku, o Toníkovi Beránkovi • VIDEO: Zdeněk Matyáš

Dominik Chabr přiznal, že největší problém mu dělal jazyk. „Já umím německy a tady jsem musel mluvit jedině anglicky. I když jsem doma poctivě chodil do kurzu angličtiny, umím jen základ. Ještě nikdy jsem nebyl tak daleko ve světě sám, musel jsem se tady o sebe postarat a jazyk je rozhodně potřeba. Budu angličtinu biflovat dál, protože jak je vidno, budu ji hodně potřebovat. Ale s kluky ze soutěže jsme se vždycky nějak domluvili. Chodili jsme se koupat, absolvovali výlety, naučili jsme se surfovat, při tom jsme se fotili, dělali rozhovory, točili medailonky. Je to obrovská zkušenost.“

Vždy je velkou otázkou, jak bude vypadat kostým, který reprezentant naší země na soutěži oblékne. Letos vypadal jako mocný panovník a zřejmě se to podepsalo i na tom, jak se Dominik v kostýmu cítil a jak ho odprezentoval. Kostým navrhla návrhářka Anna Tejklová, byl inspirován vrcholem české gotiky za vlády Karla IV. Symbolizovat měl kapli svatého Kříže na Karlštejně. „I když se kostým neumístil v první trojce, líbil se. Každý ho obdivoval a chtěl se s ním fotit. Myslím, že se nám nádherně povedlo skloubit práci českých lidí a mou reprezentaci. Kostým podtrhl mou mužnost, a to byly body navíc,“ prozradil Dominik.

Již tento pátek se koná finále letošního českého Muže roku, ale Dominik se ho bohužel jako čestný host nebude moct zúčastnit, protože se musí zdržet v Thajsku, kde má jako nový držitel světového titulu své povinnosti. Po vítězství Tomáše Martinky v roce 2016 v soutěži Mister Global je první místo Dominika Chabra největším úspěchem české soutěže Muž roku. Dominik byl vítězem ještě dalších dvou cen v soutěži, a to Man of the Year Europe a Mister Masculine Man of the Year. Podívejte se do fotogalerie na to, jaká byla Dominikova konkurence, a schválně, jestli byste volila stejně jako porota.