Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Veronika Arichteva, Tatiana Dyková a další hvězdy v nových seriálech na podzimní Nově

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
12. srpna 2022 | 09:53

Včera televize Nova odhalila své plány na podzimní vysílání a představila dva zbrusu nové seriály. Těšit se ale můžete také na nové řady vašich oblíbených pořadů, a to nejen seriálových, ale také těch formátu reality. Bude se vařit a soutěžit a v novácké kuchyni se už vaří další novinky na zimu!

„Naše letošní podzimní nabídka je bez přehánění nebývale pestrá a bohatá. V podstatě až do konce roku budeme denně uvádět premiéry nových dílů oblíbených seriálů, reality show nebo zábavních formátů,“ říká ředitelka programu TV Nova Silvia Majeská a dodává: „Ve fázi vývoje a výroby pro rok 2023 a další sezony jsou aktuálně desítky původních projektů hrané tvorby, včetně vůbec prvního dobového seriálu TV Nova s pracovním názvem Obchodní dům, velkolepého návratu Kriminálky Anděl nebo rodinného seriálu Jedna rodina z pera Lucie Konečné, jež stála mimo jiné za veleúspěšnou Ordinací v růžové zahradě 2. V současné době se například také natáčí druhá řada oblíbeného krimi seriálu Odznak Vysočina."

Na podzim jsou ale připraveny také dva zcela nové seriály. Pod první z novinek – pod romanticko-komediálním seriálem O mě se neboj – je podepsán režisér Biser A. Arichtev. Děj bude v osmi dílech sledovat životní a vztahové kotrmelce rozvádějící se matky dvou dětí v podání Veroniky Arichtevy. „Doufám, že si diváci naše postavy oblíbí a s pobavením budou sledovat jejich vtipné, napínavé, ale i romantické životní zvraty,“ uvádí režisér.

Další novinkou je osmidílný komediální krimi seriál Případy mimořádné Marty, jehož děj shrnuje představitelka titulní role Tatiana Dyková: „Myslím si, že je to báječně namíchaná komedie a kriminálka, ve které se aktéři musí vypořádat s neustále prudící dvakrát rozvedenou matkou tří dětí, která je geniálním, ale zároveň nezkrotitelným živlem posouvajícím jednotlivá vyšetřování neskutečně rychle kupředu.

„Je to seriál, který v sobě kombinuje napětí, detektivku a humor. Naše hlavní postava je zároveň ztřeštěná, zábavná a inteligentní a způsob, kterým přichází na řešení případů, je geniální,“ říká jeden ze dvou režisérů Případů mimořádné Marty Marek Najbrt.

Dalších nových pokračování se dočká seriál Specialisté. Letos na podzim se diváci dočkají osmé řady. „Specialisté stojí na zajímavých současných případech, jsou pevně ukotveni v aktuálním společenském dění a ukazují všechny stránky lidské povahy. Díky tomu zůstávají natolik divácky atraktivní,“ říká kreativní producentka seriálu Heike Richter-Karst. Populární Vojtěch Dyk se vrací za katedru v nové řadě rodinného seriálu Pan profesor a chystá se čtvrtá osmidílná řada seriálu Policie Modrava, která bude tou poslední. „Seriál se uzavře čtyřicátým dílem, který je podle mě poměrně dojemný, víc ale prozrazovat nebudu. Nicméně čtyřicet dílů je dost a nechci, aby se seriál vyčerpal a úroveň šla níž,“ říká režisér seriálu Jaroslav Soukup.

Pro milovníky jídla a soutěží je tu MasterChef Česko, který se vrací na obrazovky a přinese řadu nových výzev. „Tentokrát budeme hodně cestovat a hledat exotické prvky v rámci české kuchyně. Když se totiž řekne česká kuchyně, všichni si představíme knedlíky nebo smažák. Chceme ale ukázat, že tím česká gastronomie nekončí,“ popisuje režisér Radovan Síbrt. A u vaření se ještě chvilku zůstane. Kuchařští kamarádi Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt budou znovu cestovat po republice, poznávat zajímavé podniky i jejich kuchyni a budou se snažit vybraná jídla sami připravit v premiérové řadě kulinářské show Souboj na talíři, jež patřila k největším hitům loňského podzimu.

Podívejte se do galerie na fotky z nových projektů:

Diváci se dočkají také nových dílů vědomostní soutěže Na lovu. Letos se seznámí s novým lovcem a na sobotní večery jsou pro ně připraveny neméně divácky vyhledávané Hvězdné speciály. V nich se objeví první liga českého showbyznysu, jako jsou například Vojta Kotek, Táňa Dyková, Janek Ledecký nebo moderátor kultovních soutěží Riskuj! a Videostop Jan Rosák.

Ulice letos oslaví svou plnoletost, vstupuje totiž do osmnácté sezony. „Hrdinové Ulice se stali nedílnou součástí nespočtu domácností. Mnohé z nich znají diváci spoustu let, viděli je vyrůstat, prožili s nimi jejich životní peripetie a jsou jim hodně blízko. My jako tvůrci se snažíme, aby si každý divák v pestrém uličním světě našel tu svou postavu a příběh, který ho vtáhne,“ říká kreativní producentka nejdéle uváděného českého seriálu Silvia Klasová.