Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Helena Vondráčková oblékla stejné šaty jako Tereza Kostková: V 76 letech vypadá božsky!

26. února 2024 | 12:00

Je plná energie, oplývá širokým vřelým úsměvem, elegancí, krásou a také perfektní postavou. Stěží bychom tak mezinárodně nejúspěšnější české zpěvačce a královně pop-music hádali 76 let. Na Českém plese navíc opět učarovala svým vytříbeným módním vkusem. Které šaty se na ni vyjímaly? 

Ozdoba Českého plesu

Český ples, jenž patří k nejhonosnějším bálům společenské sezony, má za sebou úspěšný 6. ročník. Naservíroval honosné róby i nabitý program, ve kterém byla za hvězdu večera zpěvačka Helena Vondráčková, která vystoupila v doprovodu kapely Charlie Band.

Šestasedmdesátiletá zpěvačka byla navíc jednou z ozdob okázalých secesních prostor Obecního domu v okulibé dlouhé večerní, ve které zcela dostála dress codu black tie. Vynesla asymetrické šaty z dílny věhlasné návrhářky Tatiany Kovaříkové, jež jí lichotily nejen střihem, ale i růžovou barvou, která ji dodala mladistvý vzhled. Exkluzivitu šatů podtrhly i zajímavé detaily v podobě řasení i opasku s našitými stříbrnými kamínky. Ty korespondovaly s metalickými uzavřenými lodičkami v ostré špičce, velmi decentními šperky a stříbrným psaníčkem.

Velmi elegantní šaty jsme již mohli spatřit na moderátorce a herečce Tereze Kostkové, která je vynesla na 7. soutěžní večer taneční show StarDance. Tatiana moderátorku obléká pravidelně nejen na taneční parket. Šaty však byly původně bez přídavného pravého rukávu, o který byl tak navíc obohacen v případě Heleny Vondráčkové.

Helena Vondráčková má nejen vytříbený vkus, za který ji adorujeme, za sebou má však úctyhodnou kariéru. Kdo stojí za jejím pěveckým startem a čím dalším uhranula svět?

Splněný dětský sen

Zamilovaly jsme se do ní už v Šíleně smutné princezně, kde si zahrála princeznu Helenu po boku zpěváka Václava Neckáře. Heleně se tak tehdy splnil dívčí sen, protože si na princeznu hrála už odmalička. „Mamince jsem brala župany, korále, nosila jsem její boty s vysokým podpatkem,“ řekla usměvavá zpěvačka v rozhovoru exkluzivně pro Blesk pro ženy. První filmová role v české pohádce přišla jen pár let po startu Heleniny pěvecké kariéry. Za tak krátkou dobu však naplno rozjela svou kariéru a stala se miláčkem publika.

Raketový vzestup

Vše odstartovalo vítězstvím v soutěži Hledáme nové zpěváky, kam ji v roce 1964 přihlásil její tatínek. Už odmalička měla totiž Helena umělecké sklony, tančila, hrála na klavír a měla talent i na cizí jazyky. Když jí však ze služební cesty přivezl tatínek přihlášku, byla tehdy vyplašená. „Já byla zděšená, protože jsem si říkala, jak já, holka z malého města, můžu zpívat v pražské Lucerně,“ řekla Helena Vondráčková pro Blesk pro ženy.

Po vítězství v soutěži a po následně nazpívaných hitech Červená řeka a Pátá, díky nimž se stala Zlatou slavicí roku 1965, přišla nabídka do Semaforu i do Divadla Rokoko. Pro něj se nakonec rozhodla. Jedním z důvodů byl obdiv Waldemara Matušky, ale i to, že v divadle mohla uplatnit zpěv i herectví zároveň, jelikož předtím ochotnicky hrála divadlo.

Rokoko bylo pro ni životním milníkem, zde se seznámila se zpěváky Martou Kubišovou a právě s Václavem Neckářem. Z nich se stalo legendární popové trio Golden Kids. Vystupování však netrvalo příliš dlouho, protože od počátku 70. let tehdejší režim zakázal činnost Martě Kubišové. Helena a Václav se tak vydali na sólovou dráhu.

Video se připravuje ...
75. narozeniny oslavím na ranči, prozradila Helena Vondráčková • VIDEO: Luboš Procházka, Lukáš Červený

Sólová dráha

Talentovaná a pracovitá Helena rozjela svou sólovou kariéru nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí. Vystupovala na světových pódiích a okamžitě se stala mezinárodně nejúspěšnější českou zpěvačkou. Podmanila si Německo, Polsko, Turecko, ale i Jižní Ameriku. Její talent na jazyky, které původně studovala, mohla konečně naplno zúročit.   

Recept na šťastné manželství i postavu snů

I v současné době, po 59 letech své kariéry, vůbec nezahálí. Vydává desky, koncertuje a pravidelně se udržuje ve formě. „Kromě pohybu kolem domu a na zahradě se udržuji ve formě sportem. Každé ráno cvičím, chodím do fitka, kde mám vlastního trenéra, hraju tenis, s manželem rádi lyžujeme. Mám ráda jak sjezdovky, tak běžky. A samozřejmě se o sebe starám, chodím na masáže, používám kvalitní kosmetiku, snažím se dodržovat zdravou životosprávu a většinou po páté hodině už nejím,“ sdělila v tehdejším rozhovoru pro Blesk pro ženy.

Sport je tak jedním ze vzájemně sdílených koníčků, které pojí Helenu s jejím manželem Martinem Michalem, se kterým je úctyhodných 21 let. Od počátku jejich vztahu si absolutně sedli, a jak se nechala zpěvačka slyšet, důležitou roli v jejich spokojeném vztahu hrají společné zájmy, ale i vzájemná úcta a tolerance.

Elegantní dáma každým coulem

Helena má nejen záviděníhodnou postavu, ale i vytříbený, elegantní vkus. Ten je odrazem nejen spoluprací se spoustou módních návrhářů, především pak s již zmíněnou Tatianou Kovaříkovou, se kterou je v posledních letech úzce spjata, ale i jejího znamení Raka, ve kterém je narozena.

Jelikož jsou Raci velmi emocionální, vyvolávají pocit bezpečí a rodina je pro ně alfou a omegou, bývají tak velkými romantiky. To je i poznávacím znamením půvabné blondýnky, která svým stylem evokuje jemnost, eleganci a stoprocentní upravenost. Její šatník je zastoupen pestrou paletou barev, a to od fuchsiové přes limetkovou, červenou, bílou až po černou.

Stejně tak si je jistá i v blyštivých modelech, oblečení dekorovaném volánky i nejrůznějšími vzory. Jako i vévodkyně Kate své modely opakovaně a ráda nosí. Recykluje zejména černé dlouhé šaty s florálním motivem a není se čemu divit. Šaty, které vynesla Helena kupříkladu už v roce 2010 při příležitosti oslavy šedesátých narozenin Jitky Zelenkové, jí totiž neskutečně sednou!

Na její vytříbený vkus po čas pěvecké kariéry se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová