Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Celebrity bez vzdělání: Které slavné ženy mají jen základní školu?

  • Kdo nemá střední školu?
    8. června 2022 | 06:00

    "Musíš vystudovat, co z tebe jinak bude?" Tuhle větu slyšela asi většina z nás. Jenže mnohdy je život sám tou nejlepší školou. 

    Své o tom vědí i tyto úspěšné ženy, které před dostudováním daly přednost mnohem lákavějším nabídkám. A díky tomu je dnes zná celý svět!

  • Drew Barrymore

    Drew Barrymore
    Autor: profimedia.cz

    Už v pouhých třech letech byla úspěšnou herečkou, o čtyři roky později ji znal díky roli roztomilé Gertie ve filmu E.T. Mimozemšťan celý svět. Náhlou slávu a pozornost Drew neunesla a kvůli řadě problémů s drogami a alkoholem musela nastoupit do léčebny. Ve čtrnácti mladá rebelka utekla od rodičů a přestala chodit do školy. U herectví ale zůstala.

    Video se připravuje ...
    Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina • VIDEO: Videohub

  • Demi Moore 

    Demi Moore
    Autor: profimedia.cz

    Herečka, kterou proslavil mysteriózní film Duch, měla celkem těžké dětství. Její rodiče se rozešli ještě před jejím narozením a ona byla vychovávána matkou a nevlastním otcem, oba hodně holdovali alkoholu. Studovala Fairfax High School v Los Angeles, ale studium kvůli neutěšené rodinné situaci přerušila. Pracovala jako vymahačka dluhů a poté, co se seznámila s německou sousedkou Nastassjou Kinski, která se později stala také herečkou, propadla touze po herectví. Na školu už brzy neměla ani pomyšlení.

  • Christina Applegate 

    Christina Applegate
    Autor: profimedia.cz

    Christinina matka byla herečka, otec byl hudební producent, takže bylo jasné, kterým směrem se talentovaná dívka vydá. Poprvé se ve filmu objevila už na základní škole a herectví ji pohltilo natolik, že ji odchod z prestižní hollywoodské školy Excelsior High School nakonec ani moc nebolel. Dostala totiž nabídku na roli Kelly Bundové v kultovním seriálu Ženatý se závazky. A tu přece nemohla odmítnout!

    Video se připravuje ...
    Naomi Campbell: První modelka tmavé pleti, která dobyla svět • VIDEO: Videohub

  • Gisele Bündchen 

    Gisele Bündchen
    Autor: profimedia.cz

    Jedna z nejúspěšnějších světových topmodelek byla agentem věhlasné agentury Elite objevena, už když jí bylo třináct. Bylo to během školní exkurze v Sao Paulu. Zrovna jedla hamburger... Úspěch přišel téměř okamžitě, a tak musela škola (i hamburgery) stranou. Aby se mohla dlouhonohá kráska se smyslnými rty kariéře věnovat naplno, musela školu přerušit ve čtrnácti letech...

  • Jessica Simpson

    Jessica Simpson
    Autor: profimedia.cz

    Rodačka z texaského Dallasu začala svou kariéru jako členka místního  chrámového sboru. Když jí bylo šestnáct, slyšel její zpěv výkonný ředitel Columbia Records Tommy Mottola (pozdější manžel zpěvačky Céline Dion) a jejím talentem byl natolik ohromen, že jí okamžitě nabídl profesionální smlouvu. Jessica tak musela skončit se studiem, protože zpěv pro ni znamenal mnohem víc.

    Video se připravuje ...
    Nejznámější výherkyně České Miss • VIDEO: Videohub

  • Kate Winslet

    Kate Winslet
    Autor: profimedia.cz

    Kdo by do talentované herečky řekl, že byla v mládí plachá a hodně zranitelná? Důvodem měla být šikana ve škole. Spolužáci jí říkali "blubber" (tuk). V šestnácti střední školu opustila a pracovala v lahůdkářství, ale v devatenácti přišla nabídka z čistého nebe. Slavný režisér Peter Jackson ji obsadil do filmu Nebeská stvoření. Kate mu asi jedno z nich připomínala, kdo ví...

  • Hilary Swank 

    Hilary Swank
    Autor: profimedia.cz

    V roce 2007, kdy herečka propagovala svůj film Mezi řádky – skutečný příběh o středoškolácích – byla požádána, aby se svěřila se svými studentskými zážitky. "Nejsem na to hrdá, ale co se stalo, stalo se. Musím přiznat, že jsem odpadlík ze střední školy. Myslím, že škola je opravdu, opravdu důležitá a my máme v naší zemi (USA) problém se vzděláváním, což je škoda. Nesmíme dopustit, aby se nějaké dítě ohledně své budoucnosti cítilo beznadějně," apelovala herečka.

Autor: Dita Mrázková
Klíčová slova:  vip, vzdělání, škola, celebrity, práce, školství
Diskuse ke článku
.