Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sexuální kauzy slavných, které letos rozvířily vody šoubyznysu

  • Sexuálními soudními spory se to v Hollywoodu jen hemží
    26. srpna 2021 | 06:00

    Od počátku roku se to mezi slavnými doslova hemží obviněními ze sexuálního zneužívání. Obětem, které se za svůj život setkaly se sexuálními devianty, dodalo odvahy hnutí MeToo, které se začalo šířit kvůli kauze Harveyho Weinsteina v roce 2017. Nyní čelí obvinění kapela Nirvana, kterou soudí miminko z obalu jejich slavné desky. Ovšem nablýskaný svět showbyznysu ukrývá ještě další tajemství.

    Pro oběti sexuálního zneužívání je mnohdy velmi těžké vyjít s pravdou na světlo. Není to jen kvůli tomu, že je to velmi choulostivé a intimní a nese to s sebou spoustu psychických ran a šrámů, ale také kvůli tomu, že jsou oběti mnohdy zastrašovány a je to často slovo proti slovu. Když je útočníkem někdo opravdu vlivný a známý, zdá se to být dopředu prohraným bojem.

  • Marilyn Manson

    Marilyn Manson
    Autor: Profimedia

    Herečka Evan Rachel Wood zveřejnila na svém Instagramu jméno agresora, který ji zneužíval. Již dříve totiž mluvila o tom, že na vlastní kůži zažila domácí násilí a sexuální zneužívání, nikdy však v minulosti neuvedla jméno násilníka. „Jméno toho, kdo mě zneužíval, je Brian Warner – známý světu jako Marilyn Manson. Začal si mě podrobovat, už když jsem byla náctiletá, a strašně mě týral celé roky. Vymyl mi mozek a vmanipuloval mě do submisivní role. Ale už mám dost života ve strachu z pomsty, urážek a vydírání. Jsem zde, abych odhalila tohoto nebezpečného muže, a volám ke zodpovědnosti všechny, kteří mu umožnili ničit životy, dříve, než zničí další. Stojím tu společně s dalšími oběťmi, které se rozhodly, že už nebudou nadále mlčet,“ napsala herečka na svůj profil.

    Marilyn Manson a Evan Rachel Wood v době, kdy spolu chodili
    Autor: Profimedia

    Již v roce 2016 popisovala vztah s nebezpečným přítelem, který ji několikrát znásilnil, a přiznala, že právě tyto otřesné zkušenosti přispěly k tomu, že se ve svých dvaadvaceti letech pokusila o sebevraždu. Marilyn Manson v roce 2009 zvedl pořádnou vlnu zděšení, když v rozhovoru pro magazín Spin prohlásil, že denně sní o tom, jak by Rachel rozmlátil hlavu kladivem. Jeho manažer obhajoval jeho slova jako teatrální propagaci desky, nikoli jako popis faktů.

    Rachel není jedinou ženou, která na zpěváka podala podobné obvinění, a je možné, že na základě jejího doznání se budou objevovat další. Již v minulosti čelil několika obviněním, ta byla nakonec pro nedostatek důkazů zamítnuta.

    Podívejte se na svéráznou kampaň proti sexuálnímu obtěžování:

    Video se připravuje ...
    Svérázná kampaň proti sexuálnímu obtěžování: Ne znamená ne! • VIDEO: youtube

  • Armie Hammer

    Armie Hammer
    Autor: Profimedia

    Americký herec, který zazářil ve filmu Dej mi své jméno nebo kterého jsme mohli postřehnout v jeho posledním počinu na Netflixu Rebeka, je hezounek, který má zřejmě hodně zvrhlé choutky. Na veřejnost totiž unikly zprávy, které posílal svým sexuálním partnerkám, zatímco doma měl manželku a dvě děti. „Nebudu reagovat na tyto kraviny, ale ve světle brutálních a podvržených on-line útoků proti mé osobě nemohu teď s čistým svědomím opustit své děti na čtyři měsíce, abych natáčel film v Dominikánské republice. Lionsgate mě v tom podporuje a jsem jim za to vděčný,“ prohlásil herec, když odmítl roli v připravovaném filmu, jinak se k celé kauze veřejně nevyjadřoval.

    Armie Hammer s manželkou
    Autor: Profimedia

    Faktem je, že manželka Elizabeth Chambers podala již loni žádost o rozvod, ovšem ze skutečností, jež právě vyšly na povrch, prý je totálně v šoku. Není divu, když je muž, se kterým strávila deset let života a s nímž má děti, obviněn z extrémního sadomasochismu s prvky kanibalismu. V neověřených zprávách, které unikly, totiž popisuje své fantazie, v nichž chce svou partnerku sníst. Nebo touží po tom, aby si usekla prst, který by mohl nosit u sebe. Dnes Elizabeth prohlásila: „Trvalo mi týdny to všechno zpracovat a jsem šokovaná, zničená a láme mi to srdce. Vůbec jsem si neuvědomovala, jak málo vím. Podporuji každou oběť útoku nebo zneužívání a naléhám na každého, kdo tuto bolest zažil, aby vyhledal pomoc, kterou potřebuje k uzdravení.“

    Neexistuje zatím důkaz o tom, že by herec tyto zprávy posílal, a ani důkaz o tom, že by kdy pil něčí krev, pojídal ho nebo někomu sekal údy ve skutečnosti. K celé kauze se už vyjádřili také stoupenci BDSM komunity, kteří tvrdí, že fantazie spojené s kanibalismem nejsou výjimečné, ale zůstává pouze u fantazií, za které nelze nikoho trestat, ač mohou být pro většinu z nás – mírně řečeno – děsivé.

  • Alexandr Wang

    Alexander Wang
    Autor: Profimedia

    Alexandr Wang je módní návrhář, jehož hvězdná kariéra odstartovala kosmickou rychlostí. Nyní také čelí obvinění ze sexuálních deliktů. Instagramový účet, jenž monitoruje svět módního průmyslu (@ShitModelMgmt), nazval veřejně návrháře sexuálním predátorem a zveřejnil několik anonymních zpráv, které obsahují detaily o tom, jak byli lidé zdrogováni proti své vůli, osaháváni a znásilněni Wangem. Objevilo se také video, na kterém model Owen Mooney tvrdí, že ho návrhář sexuálně obtěžoval. „Čelím nepodloženým a groteskně falešným obviněním. Tato tvrzení byla neoprávněně zesílena sociálními účty, které vznikly pouze pro zveřejňování hanlivého materiálu z neuvedených nebo anonymních zdrojů s nulovými důkazy, bez jakýchkoliv faktů. Nikdy jsem se nechoval tak, jak videa popisují. Mám v úmyslu zjistit, kdo je za tohle vše zodpovědný, kdo může za původ těchto tvrzení a jejich šíření on-line, aby za to nesl odpovědnost,“ vyjádřil se k celé kauze Wang.

    Již v roce 2017 se objevila na sociálních médiích obvinění z nežádoucího chování návrháře, a to především v prostředí trans komunity. Nikdo ovšem nebyl vyslyšen a až nyní se obvinění proti Wangovi začínají brát vážně. Oběti zneužití z návrhářovy strany chtějí jít k soudu a jako svého zástupce si zvolily právničku Lisu Bloom, která je známá tím, že pomáhá zneužívaným lidem.

  • Nirvana

    To by asi nikdo nečekal! Že vás pošle k soudu člověk, který byl dříve pyšný na to, že je na přebalu jednoho z nejznámějších alb světa... Ikonická deska Nirvany Nevermind s plovoucím miminkem se dočkala skandálu. Spencer Elden, který byl to nahé dítě plovoucí za dolarovou bankovkou na háčku, teď hudebníky žaluje za dětskou pornografii. Elden požaduje odškodné nejméně 150 000 dolarů (3,3 milionu korun) od každého, kdo se na produkci alba podílel – od samotných hudebníků přes fotografa až po nahrávací a distribuční společnosti. Eldenovi rodiče za snímek dostali jednorázovou platbu 200 dolarů a nikdy nepodepsali žádnou smlouvu na její využití. Elden se podle svých slov v minulosti opakovaně v přátelském duchu obracel na členy kapely, nikdy se mu však nedostalo odpovědi.

     

     

Diskuse ke článku
.