Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejdřív pád, potom sláva. Které celebrity dostaly v zaměstnání několikrát padáka?

  • Nejdřív pád, potom sláva. Které celebrity dostaly v zaměstnání několikrát padáka?
    14. května 2021 | 06:00

    Jsou slavní, bohatí a ve své práci úspěšní. Nikoho by tak nenapadlo, že se museli někdy potýkat s problémem, jakým je vyhazov. Tyto celebrity ale zažily, jaké to je, když dostanou v práci padáka. A některé z nich i několikrát!

    Nikdy se nevzdávat. Pravidlo, kterým se řídily tyto celebrity, jež se musely vyrovnat s neúspěchem. Jejich vytrvalost je nakonec zavedla až tam, kde jsou nyní, a na vyhazov nahlížejí jako na pozitivní zkušenost, kterou by si dle jejich slov měl projít každý. Které hvězdy dostaly padáka, než zazářily?

  • Ellen DeGeneres (63)

    Ellen DeGeneres je americká komička, herečka a moderátorka, která se dostala do povědomí hlavně díky své televizní show The Ellen DeGeneres Show. V minulosti se však musela potýkat s vyhazovem kvůli své sexuální orientaci. "Byla jsem propuštěna, protože jsem lesba. Ztratila jsem všechno, ale podívejte, kde jsem teď," uvedla v jednom ze svých projevů. I přes pár neúspěchů se Ellen nyní řadí mezi nejbohatší celebrity a drží se stále na výsluní. 

    Nejdražší rozvody v historii? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí! • VIDEO: Videohub

  • Nicki Minaj (38)

    O tom, že je slavná americká rapperka tak trochu rebelka, nás Nicki Minaj přesvědčila už několikrát. Rozhodně nepatří mezi šedé myšky showbyznysu, které sedí v koutě. Je o ní dost slyšet. To je nejspíš jeden z důvodů, proč si nikdy nedokázala udržet práci a celkově byla propuštěna snad patnáctkrát. "Moje chování nebylo zrovna vzorné. Když jsem pracovala v restauraci Red Lobster, vyhodila jsem zákazníka, protože mi nechtěl vrátit propisku," prozradila v rozhovoru. Hudební scéna jí však ukázala správný směr, a i když má stále prořízlou pusu, rozhodně patří mezi nejúspěšnější R&B interpretky.

  • Madonna (62)

    Ani královna popu Madonna neměla vždycky na růžích ustláno. Než se stala legendární zpěvačkou, pracovala v americkém řetězci Dunkin' Donuts prodávající koblihy. Vydržela tam však pouhý týden. Zákazníci ani vedení nemohli totiž vystát její chování a přístup k práci, kterou nebrala vůbec vážně. "Místo toho, abych zákazníky obsluhovala, hrála jsem si se strojem na želé," uvedla lhostejně. Pro ni zkrátka pravidlo "náš zákazník, náš pán" rozhodně neplatilo. 

  • Hugh Jackman (52)

    První práce, kterou hollywoodský herec získal, byla v obchodním řetězci 7-Eleven. Příliš dlouho tam ale nevydržel. Manažer ho totiž vyhodil za to, že byl Hugh tak trochu drbna. Neustále si se zákazníky povídal, a zanedbával tak svou práci. Zpětně na svůj vyhazov ale nahlíží jako na pozitivní zkušenost, která ho mnohé naučila. 

  • Oprah Winfrey (67)

    Neúspěch se nevyhnul ani Oprah Winfrey. V roce 1976 se odstěhovala do Baltimoru, aby se živila jako moderátorka. Práce jí však nešla od ruky, jak si představovala, nenaplnila očekávání a byla propuštěna. "Nebyla jsem dobrá televizní moderátorka, byla jsem příliš emotivní. Každý neúspěch vás ale něco naučí, a vy tak můžete začít zase s něčím novým," uvedla. 

  • Lady Gaga (35)

    Zpěvačka dostala vyhazov z první nahrávací společnosti, se kterou spolupracovala. Potřebovala dalších šest měsíců na to, aby dala dohromady své debutové album, ale společnost už na ni déle nechtěla čekat. Lady Gaga později uvedla, že vyhazov nesla velmi těžce, a toto období řadí mezi nejtemnější, jaká kdy zažila. Přesto to nevzdala a dnes je z ní úspěšná megastar, která září jak na hudební, tak herecké scéně.

  • Amy Adams (46)

    Ránu pod pás dostala také herečka Amy Adams, která byla vyhozena z televizní show, protože tvůrcům nepřišla dostatečně atraktivní. "Najednou jsem měla pocit, že na tohle nemám, že do tohoto odvětví nepatřím," řekla. Nakonec se však na hereckou dráhu přece jenom vydala a dnes je známá po celém světě.

  • Anna Wintour (71)

    Když se vysloví jméno Anna Wintour, ani ve snu by nás nenapadlo, že někdo dokázal tuto ženu propustit. Ještě navíc z pozice stylistky. "Prostě mě vyhodili. Navíc mi bylo řečeno, že nikdy nepochopím americký trh. Jsem toho názoru, že by za svůj život měl být každý alespoň jednou propuštěn. Posílí to váš charakter a nasměruje vás to na správnou cestu," uvedla v rozhovoru.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.