Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Marek Adamczyk: Každý se někdy dostane do situace, kdy musí přehodnotit úplně všechno

18. února 2021 | 06:00

V současné době můžeme vidět herce Marka Adamczyka, jak září v seriálu Kukačky vyprávějícím příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich vlastní. Jak se herec na tuto roli připravoval, jaká během natáčení panovala atmosféra? Nejen to se dozvíte v rozhovoru. 

 

Hrajete otce, který zjistí, že není otcem svého dítěte – jak může herec pro každého člověka těžko představitelnou situaci ztvárnit? Dá se na to herecky nějak připravit?

Každý z nás se někdy dostane do situace, kdy se mu jeho pohled na svět ze dne na den rozbije na kousíčky. Věci, které jste považovali za neotřesitelné jistoty, jsou najednou jinak, než jste si mysleli. Musíte přehodnotit úplně všechno. Ze začátku mě překvapovalo, jak moje postava v seriálu na nastalou situaci reaguje. Časem jsem si ale uvědomil, že v takové chvíli se člověk nemůže držet toho, jak by se choval normálně. Protože už nemůže důvěřovat světu, ve kterém dosud žil. Je to trochu jako být znovu v pubertě. Musíte prozkoumat svoje hranice a podrobit svoje hodnoty zkoušce tím, že je začnete zpochybňovat. Problém je v tom, že už puberťák nejste a vaše okolí od vás čeká, že se budete chovat rozumně.

Vy jste brán spíše jako komik, bral jste tuto roli jako protiúkol? Nebo má v sobě role i komické prvky?

Ta role je dramatická a já jsem se nesnažil ji nějak zvlášť odlehčovat. Zároveň jsem přesvědčený, že i v takhle extrémních případech se člověk po prvotním šoku dokáže zase sebrat a nehroutí se při každém problému, který se mu postaví do cesty. Mám pocit, že si mě tvůrci vybrali i z toho důvodu, že hledali někoho, kdo dokáže jednat uvěřitelně, ale zároveň dá lidem nahlédnout na situaci z pozice někoho, kdo se ji snaží s pozitivním přístupem aktivně řešit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: red
Video se připravuje ...