Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší porotci ze SuperStar a jejich nejvýživnější hlášky! Pamatujete si na ně ještě?

2. září 2021 | 06:00

V roce 2004 přišel do Česka nový druh zábavy, který doslova pobláznil publikum napříč generacemi. Televizní diváci byli vtaženi do dění, a navíc si i sami mohli rozhodnout o svém horkém favoritovi... Ke správnému rozhodnutí nás ale po celou dobu vedli také porotci svým upřímným a často hodně vtipným hodnocením. Jaké neotřelé hlášky zazněly z úst věhlasného kata Paľa Habery a kteří porotci se vystřídali během 17 let působení pěvecké show SuperStar?

To, že byla SuperStar ve svých počátcích naprostým fenoménem, bylo okamžitě znát i z počtu zaslaných SMS zpráv. Těch bylo odesláno přes 10 milionů během finálového večera a diváci za ně zaplatili bezmála 65 milionů korun! V minulém ročníku zábavného pořadu rekordní počet zaslaných SMS zpráv nepadl, ale jak vtipně glosoval Leoš Mareš, i tak se diváci svými 660 tisíci odeslanými zprávami dokázali tak trochu vrátit do staré dobré SMS doby. Leoš loňský rok usedl za stůl do role porotce a svým smyslem pro humor bavil diváky, soutěžící, ale i své kolegy Mariána Čekovského, Patricii Pagáčovou, Moniku Bagárovou a stálého porotce Paľa Haberu. I letošní řada je v totožné sestavě a právě startuje! Těšíte se stejně jako my? 

Pavol Habera je ostatně v talentové soutěži už od roku 2009 a je pověstný svým vytříbeným hodnocením. Na hlášky typu „tak jako je jisté, že neuvidím klokana v Tatrách, tak je mi jasné, že ty dál nepůjdeš“, „myslíš si, že jsi SuperStar – já si myslím, že je to takový nápad jako namontovat zpětné zrcátko na letadlo, úplná blbost“, „nevěděl jsem, jestli hypnotizuješ, nebo zpíváš, máš nulovou energii, a v tom zůstaň, to má málokdo!“ rozhodně žádný věrný divák nezapomene.

Video se připravuje ...
SuperStar: Dojatý Pavol Habera: Končím s porotcováním! • VIDEO: TV Nova

Svými slovy mu leckdy konkuroval také Ondřej Soukup, český baskytarista a hudební skladatel, který byl v historicky prvním díle show označován za kata. Ze slov „to vypadá, jako bys zaklínala hada“, „je to roztomilý, ale tak na dětskou besídku“ či „když začneš zpívat, vypadá to, jako by tě kousla tarantule“ poklesla čelist hned několika soutěžícím. V první řadě ho doplnili Gabriela Osvaldová, herečka a vynikající textařka, Ondřej Hejma, zpěvák, hudební skladatel a frontman skupiny Žlutý pes, a Milan Herman, který pracoval 6 let jako marketingový ředitel hudebního vydavatelství BMG.

Mezi stálice porotců, jako byli nejen právě již zmiňovaní Ondřej Soukup, Paľo Habera, Gabriela Osvaldová, Ondřej Hejma, Eduard Klezla či Marta Jandová, občas zamířili i úplní nováčci. Například Dara Rolins, Michal Horáček, Rytmus, Helena Zeťová, Ilona Csáková, Klára Vytisková, Matěj Ruppert, Ben Cristovao, Katarína Knechtová či Ewa Farna. Ewa, jakožto nováček v roce 2013, si před soutěžícími servítky příliš nebrala a dávala velmi ostřílená hodnocení. Nálepku nemilosrdné porotkyně si vysloužila za hlášky jako: „Ty jsi jak bambus. Vypadá to dobře, ale uvnitř je to prázdný.“ Nebo: „Na mě to působilo, jak by mi volal operátor. Takové to, když to zvedneš a říkáš: už vás nikdy nechci slyšet.

Nutno podotknout, že porotci i přes tvrdá hodnocení byli ke všem spravedliví a navedli diváky na správný výběr vítězů všech ročníků.

Který porotce byl váš oblíbený? Podívejte se do fotogalerie a zavzpomínejte s námi!

Autor: Žaneta Podlahová