Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Letošní ročník SuperStar má svou vítězku! Barbora Piešová rozplakala celou porotu

1. června 2020 | 06:00

Letošní ročník populární pěvecké soutěže zná svou vítězku! Stala se jí sympatická Barbora Piešová ze Slovenska, která získala nejen titul SuperStar 2020, ale také tučnou výhru v podobě 2 milionů korun! Jak probíhal večer, který byl plný dojetí i překvapení?

Finálová kola vypadala poprvé v historii soutěže trochu jinak. Diváci se museli smířit s tím, že své oblíbence uvidí ve finále pouze dvakrát. V prvním živém vysílání vypadlo hned pět soutěžících, mezi nimiž bylo překvapivě i několik favoritů. Do včerejšího Superfinále tak postoupili Martin Schreiner, Dominika Lukešová, Diana Kovaľová, Barbora Piešová a Giovanni Ricci. 

Superfinále mělo celkem tři kola, během kterých zaznělo dohromady patnáct písní. V prvním kole soutěžící zazpívali světové hity, v druhém se museli poprat s českými a slovenskými šlágry. Následovalo vyřazení dvou finalistů, nejméně hlasů získali Giovanni Ricci a Dominika Lukešová, a se svým snem stát se novou československou SuperStar se tak museli rozloučit.

V posledním kole tak zbylí tři zazpívali své oblíbené písně, kterými zabodovali na castingu. Všechny výkony byly velice emotivní, vítězka Barbora Piešová si vybrala hit skupiny Imagine Dragons Next To Me, který málem nedozpívala. Při zpěvu neudržela emoce, rozplakala se a s ní společně Leoš Mareš i Patricie Pagáčová. Dojetí neskrývali ani jindy nekompromisní kat Palo Habera či Marián Čekovský. Rozhodně se jednalo o nejsilnější moment celého letošního ročníku. "Barboro, děkujeme. Já si tenhle okamžik budu pouštět na YouTube do konce svýho života,“ dodal dojatý Mareš.

"Nemám nic nacvičené, ale asi všem poděkuju, co se tu o mě starali a udělali ze mě ženu. Všichni jsou na mě strašně hodní a perfektně se mi s nimi spolupracovalo. Byla to úžasná párty. Je to wow!“ reagovala na své vítězství. Během soutěže prošla Barbora neskutečnou proměnou, svým zpěvem několikrát dokázala, že patří do této soutěže a právem si zaslouží titul československé SuperStar 2020. Na druhém místě skončila Diana Kovaľová, na třetím se umístil Martin Schreiner. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@barbora_piesova @leosmares @patricie.pagacova

Příspěvek sdílený SuperStar (@superstarcs),

Několik překvapení

Kvůli koronavirové pandemii letos soutěžící bohužel přišli o nezapomenutelnou atmosféru vřískajícího publika, na Superfinále si však mohli pozvat tři rodinné příslušníky, kteří je během živého přenosu podpořili. Dvojrole coby moderátora a porotce se ujal letos Leoš Mareš, který večer s přehledem vedl.

Do poslední chvíle se spekulovalo o tom, zda se přímého přenosu zúčastní také novopečená maminka Monika Bagárová, která ve středu přivedla na svět dceru Rumiu. Ta se nakonec na svém porotcovském místě přece jenom objevila pomocí videohovoru, který byl připojen na velké obrazovce. I když si musela párkrát kvůli kojení odskočit, několik vystoupení přece jenom viděla a nechyběla ani při vyhlášení vítězky.

V přímém přenosu jsme mohli vidět také dvě finalistky, které se probojovaly do TOP 10, a to konkrétně Júlii Kramárovou a Lucii Bikárovou. Ty se tentokrát ujaly rolí vokalistek. Produkce si pro soutěžící připravila také malé překvapení, a to v podobě zdravic celebrit, jejichž písně během finálového večera zazněly. Vidět jsme tak mohli Richarda Müllera, Ewu Farnou, Vašo Patejdla nebo Jiřího Korna. Celý letošní ročník zakončila vítězka Barbora Piešová spolu s ostatními soutěžícími a porotci bujarým večírkem.

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová