Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Václav Neužil shodil 7 kilo, narostly mu vousy a denně se ohání sekerou! Bude z něj nejkrásnější lumbersexuál?

6. června 2020 | 06:00

V posledních letech se herec Václav Neužil (40) objevuje dost často na televizních obrazovkách a jistě si nejedna z vás všimla toho, že neoplývá pouze hereckým talentem. Zařadil se oprávněně na přední příčky žebříčků našich nejatraktivnějších herců a koronavirová karanténa mu docela svědčila. Stal se z něho nefalšovaný lumbersexuál!

Výraz lumbersexuál vznikl, když se do módy dostaly plnovousy. Muži, kteří je hrdě nosí, díky nim působí maskulinnějším dojmem, zkrátka jako kanadští dřevorubci, na základě jejichž vzhledu tento výraz vznikl. Václav Neužil věnoval hodně času a energie dlouho očekávanému filmu o čtyřnásobném olympijském vítězi Emilu Zátopkovi, který měl mít v těchto dnech premiéru, ale potkal ho stejný osud jako mnoho dalších. Premiéra byla posunuta až na příští léto, ale Václav nezahálí, pořídil sekerku a na břehu Berounky štípe dříví.

Stejně jako Emilu Zátopkovi jsou mu odhodlání a disciplína vlastní, což byl zřejmě důvod, proč byl herec ke svému velkému překvapení pro režisér Davida Ondříčka volbou číslo jedna, když před sedmi lety hledal hlavního představitele. „Přišlo mi zvláštní, že si vybral zrovna mě. Neviděl jsem mezi námi žádnou fyzickou podobnost a nebyl jsem ani běžec. Pohyb v sobě sice mám, ale vytrvalost byla něco, čeho jsem se děsil,“ přiznává Václav Neužil a pokračuje: „Tréninkem jsem se ale dostal k sobě, objevil jsem, co máme s Emilem společného, a zamiloval se do něj. A už teď vím, že na to do smrti nezapomenu. Byla to role, která mě posunula jako člověka i herce,“ hodnotí své poslední filmové angažmá, kvůli kterému si nechal vyholit vlasy, zhubnul sedm kilo a přestal kouřit.

O tom, že se mu snímek vryl pod kůži, svědčí i fakt, že běhat nepřestal. Jen místo na Strahově utužuje kondičku na trati kolem Berounky. „Pronajal jsem domek v kempu v Dobřichovicích, kde teď s naším dvou a půlletým synem žijeme. Během karantény pro nás bylo těžší s ním v Praze fungovat, tady je příroda a je tu krásně. A bydlí tady i moje švagrová Erika Stárková,“ prozradil herec v pořadu Luděk Staněk se baví na internetové televizi Mall.tv. „Skoro denně sekám dřevo, to mě baví moc. Z jednoho asi pětikilového špalku olše jsem taky Vinckovi vyrobil loď, protože mě jeden chlápek, kterého jsem tady potkal, zasvětil do práce s rašplí a dlátem. Věřím, že ten společně strávený čas, kterého bych jinak neměl tolik, syn do budoucna ocení. I když se samozřejmě někdy vytočím, ale na to snad vzpomínat nebude,“ dodává Neužil. Ten si sice neplánované volno užívá, ale už se těší, až s kolegy z Dejvického divadla naváže na zkoušky nově připravované hry Vina v režii Ivana Trojana, jejíž premiéra byla také odložena.

Podívejte se na celý rozhovor: