Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Manželka Pierce Brosnana přibrala: Je opravdu hrdina, že ji neopustil?

11. února 2016 | 10:30

Médii proběhla zpráva, že Keely Shaye Smith, manželka herce Pierce Brosnana, výrazně přibrala. Komentáře i titulky bývalého představitele agenta 007 vynášejí do nebes za to, že ženu, s níž má dvě děti, kvůli váze neopustil. Že je podklad, frajer a výjimka. Ať žijí stereotypy!

Nevím, co mě fascinuje víc. Jestli skutečnost, že všechny muže automaticky pokládáme za bytosti ovládané pouze pudy, kterým přirozenost velí ženu okamžitě opustit, jakmile se změní její vzhled. Nebo to, že pokud to neudělají, měli bychom je uctívat jako zlaté tele.

Není divu, že se ženy snaží zastavit čas, podléhají anorexii a šetří na botox. Protože diktát společnosti velí, že jen co přiberete, je normální, že vás muž opustí. Bez ohledu na to, že jste spolu 25 let a máte dvě děti. To je vlastně neuvěřitelné. A bez debat špatné. 

Pierce Brosnan není frajer, není žádným pokladem a není důvod ho adorovat. Jeho vztah s manželkou nejspíš stojí na jiných základech než na tom, zda má Keely Shaye Smith míry 90-60-90. Jestli za něco Brosnana obdivovat, pak za to, že problémy, které nastanou v každém vztahu, dokázal s manželkou řešit, vyřešit a překonat. A stejnou míru obdivu si zaslouží i Keely.

Ostatně mohli bychom stejně tak křičet, že Keely je úchvatná, neuvěřitelná a svatá kvůli tomu, že s Brosnanem vydržela, i když začal šedivět, stárnout a třeba mít problémy s erekcí.

Smutné je, že obdivu se Brosnanovi na sociálních sítích a v komentářích dostalo především od žen. Kálíme do vlastního hnízda a mužům dáváme najevo, že si o nich myslíme, jací jsou povrchní pitomci, kteří jsou s námi jen kvůli vzhledu. Kruh se uzavírá. Chování, které je proti zdravému rozumu, pokládáme za normu. Přitom to, co (ne)udělal Pierce Brosnan, je normální chování dospělého člověka, který nepodléhá kultu krásy. Dojímat se nad tím, jaký je frajer, je opravdu absurdní.

Autor: Brigita Zemen