Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slavná plus size modelka nadále hájí obezitu, i když je těhotná

31. ledna 2016 | 23:00

Americká třicetiletá modelka Tess Holliday, vlastním jménem Ryann Maegen Hoven, čeká druhého potomka se svým snoubencem – Australanem Nickem Hollidayem. A nejsou to jen běžné starosti nastávající maminky, které jí teď běží hlavou.

Veřejnost se totiž dělí do dvou táborů. Jedni ji bezmezně obdivují a fandí jí, na Facebooku má přes milion tři sta tisíc fanoušků. Na druhé straně jsou ti, kteří ji za její váhu otevřeně kritizují. A zvlášť nyní, když je těhotná. Možná i proto se snažila tuto novinku tajit, co to jen šlo.

...
Autor: Facebook

Tess Holliday se svou výškou 165 cm a téměř 130 kilogramy nyní aktivně bojuje za oficiální pojmenování "plus size modelka". To se ale jiným boubelkám nelíbí a považují ho za diskriminační. Podle Tess je důležité, aby se toto označení zachovalo a k ženám jejích rozměrů se přistupovalo rovnocenně, protože i ony mají své místo v módním průmyslu. Sama je nejen modelkou, ale i návrhářkou a od března bude její kolekce v prodeji ve spolupráci s obchodním řetězcem Penningtons.

...
Autor: Facebook

“Je tak mnoho lidí, kteří říkají, že je se mnou něco špatně, že jsem nemocná a podporuji nezdravý životní styl. Ze začátku to pro mě bylo velmi těžké a sama sebe jsem obviňovala, ale pak jsem si řekla, že moje zdraví nemusí nikoho zajímat,” popisuje Tess cestu, jak se smiřovala sama se sebou.

Video se připravuje ...
Podívejte se do zákulisí focení pro časopis People. • VIDEO: youtube

Její oblečení tedy rozhodně bude hrdě nést označení plus size a ne curvy, jak by si přály některé z jejích kolegyň baculek, které se podle Tess za sebe stydí.

Video se připravuje ...
Jak si vzít bikiny podle Tess? Snadno! • VIDEO: youtube