Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tajemství krásné postavy Jessiky Alba? Hodně soli a pálivé omáčky!

29. června 2015 | 06:00

Krásná herečka přiznala, že na sladké moc není. Raději si pochutnává na něčem slaném a pikantním. Je tohle snad klíčem k vysněné figuře?

V dnešní době je trendem se soli spíše vyhýbat, ale krásná herečka Jessica Alba je důkazem, že strava bohatá na sůl v některých případech nezpůsobuje příbytek váhy, a konkrétně v jejím případě je dokonce i nutná. V rozhovoru se nedávno přiznala, že pokud si nedá něco slaného, cítí se malátně.

Nedostatek soli

"Na sladké moc nejsem, když jsem svému doktorovi říkala, že jím abnormální množství soli, odpověděl: To je proto, že jí máte nedostatek! Vaše tělo to takto kompenzuje. Takhle se obhajuju, když do všeho sypu sůl," dodává. Odborníci však od přemíry soli odrazují, pokud to není stejný případ jako u Jessiky. Překračování denní doporučované dávky soli, což je 5 gramů, způsobuje zadržování vody v těle, a to se nepříznivě odrazí na váze. Velké množství soli celkově organismu neprospívá, můžete si zadělat na problémy se srdcem a cévami.

Herečka Jessica Alba v době natáčení filmu Do hlubiny v roce 2005.
Autor: Isifa.com

Všechno pálivé!

Hvězda filmů Sin City ujíždí i na extra pálivých omáčkách, které jí vždycky málem "vypálí do žaludku díru". Stejné chutě zdědily i její dvě děti, Honor Marie Warren (7) a Haven Garner Warren (3), a stejně jako jejich maminka si extra pálivou omáčkou cholula vylepšují jídlo. Chilli podporuje spalování tuků, a tudíž napomáhá štíhlé postavě. Je také zdrojem vitaminu C, A, beta-karotenu, železa, prospívá srdci a působí jako prevence proti žaludečním vředům. Existuje tedy spousta důvodů, proč si jídlo "trochu" okořenit!

Bez pohybu to nejde

Sice podle ní cvičení "stojí za prd", ale pravidelně navštěvuje vedené lekce, které jí dodávají potřebnou motivaci. "Chodím na hodiny power jógy, kdy cvičíme i s lehkými váhami a v místnosti je okolo 40 °C," říká Jessica. "Při cvičení je pro mě důležitá i hudba. Nejradši mám Lil Wayna, Beyoncé nebo Rihannu."

Jessica svou krásnou postavu předvedla na plážích v Karibiku.
Autor: Profimedia.cz


Autor: luh