Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tady žila Marilyn Monroe: Slavnému domu, ve kterém herečka zemřela, hrozila demolice

3. října 2023 | 06:00

Jedná se o jednu z posledních hmatatelných památek, které jsou spjaty s nezapomenutelnou hvězdou stříbrného plátna. Nenápadnému domu ve čtvrti Brentwood, který patřil Marilyn Monroe, hrozila demolice. Podívejte se na to, jak legendární herečka bydlela.

 

Pořádný rozruch v posledních dnech vzbudil dům ve čtvrti Brentwood v Los Angeles. Na první pohled nenápadná a tichá nemovitost je zajímavá tím, že patřila legendární herečce Marilyn Monroe. Ta dům koupila počátkem 60. let po rozvodu se svým třetím manželem, dramatikem Arthurem Millerem. Cena byla tehdy 75 tisíc dolarů a jednalo se o jediný dům, který kdy Marilyn vlastnila. Zároveň se stal i jejím posledním majetkem, protože ji zde v srpnu v roce 1962 našli mrtvou. 

VIDEO: Marilyn Monroe – záhadná smrt největší sexuální ikony 20. století.

Video se připravuje ...
Marilyn Monroe – záhadná smrt největší sexuální ikony 20. století • VIDEO: Videohub

Po hereččině smrti byl dům několikrát prodán a koupen novými majiteli. Od roku 2017 je ve vlastnictví společnosti Glory of the Snow Trust a její vlastníci podali žádost o demolici. V okamžiku, kdy odbor tuto žádost schválil, se však strhla mela. Na sociálních sítích tato zpráva vzbudila vášnivou diskusi, a jakmile se o demolici dozvěděla místní radní Traci Park, ihned se jí snažila zabránit. "Marilyn Monroe představuje pro lidi příliš mnoho, pro muže i pro ženy. Ukázala, jaké to je překonat nepřízeň osudu, pracovat v Hollywoodu, být průkopníkem a ikonou. A tento domov, kde žila a vytvářela svůj jedinečný osobní styl, kde zůstávají její doteky, je přesně tím druhem památek a míst, které potřebujeme zachovat,“ řekla agentuře Reuters Traci Park. 

Na nejbližším zasedání představitelů města pak navrhla, aby dům získal status památky. Rada tento záměr schválila, a demolice byla tedy pozastavena na dobu 75 dní. Přestože se jedná o dobrou zprávu, slavný dům ještě nemá úplně vyhráno. 

 

Autor: Aneta Valešová