Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jana Plodková (41) už zase bude muset bojovat s alkoholismem

28. července 2023 | 06:00

Jana Plodková (41) se objeví v České televizi v druhé řadě seriálu Osada, a jak přiznala, bude to prý mnohem větší zábava. Její postava si trochu víc oblíbí alkohol, a kdo viděl její bravurní podání šéfky Óčka v seriálu Single Lady, tomu je jasné, že se máme na co těšit. 

Česká televize představila spoustu nových projektů. Který vás nejvíce zaujal?

Já teda musím říct, že se hrozně těším na ten dokumentární seriál s Jirkou Havelkou o škole. Protože mě hrozně baví Jirka Havelka jako člověk. A právě jsem byla docela překvapená, jak tam hrozně dobře zapadl. Je to přesně téma, které ho normálně baví, a jelikož to školství mě taky vždycky zajímalo, tak se na to docela těším. Samozřejmě těším se i na Oktopus, mám ráda kriminálky a jsem zvědavá, co budou diváci říkat na druhou řadu Osady. Je toho hodně. A samozřejmě se těším do kina na Bratry.

VIDEO: Jana Plodková: Musela jsem na sobě začít praktikovat duševní hygienu.

Video se připravuje ...
Jana Plodková: Musela jsem na sobě začít praktikovat duševní hygienu • VIDEO: Blesk TV

Zmínila jste Osadu, to je ten projekt, který jste tady dneska představovala. Můžete malinko nastínit, jak bude v druhé řadě pokračovat vaše postava?

Naše "rodina Krausovic" pojede ve svém zajetém stylu, který řídí víra židovská pana Krause, tedy Šimona Krause v podání Petra Poláška. A jelikož moje postava se vrátila do práce a má hodně stresu, tak začne kvůli radě svého šéfa trošku víc popíjet, což samozřejmě přinese další a další nové možné situace a řešení nejen v rodině, ale i v osadě. Takže mě to natáčení velmi bavilo, ale každopádně si myslím, že celý ten seriál je především o hledání pohody, o jejím nalezení a také o nových postavách, které přicházejí do našeho seriálu. Taky zároveň o tom, co se bude dít s postavami Radka Holuba, Petry Nesvačilové a tak. Takže je to vlastně, jak říkal i Radek Bajgar, mnohem zábavnější a peprnější než ta řada předtím.

Baví vás to víc, když je tam trošku víc dramatu mezi těmi postavami?

No, tak ono to drama patří k životu a odvíjí se každý den. Jsou to mikrodramata, nejsou to nějaké zásadní věci, ale právě ta mikrodramata jsou asi na tom nejhezčí.

Vy jste říkala, že to je o hledání pohody. Jak vy hledáte pohodu s růžovým kolečkem, které jste si pořídila?

S růžovým kolečkem se hledá ta pohoda sama. Nejdřív si to odmakáte, pak si užijete.  

Podívejte se, co o svém kolečku řekla na Instagramu:

Takže práce na zahradě, chalupářství, to vás nějakým způsobem naplňuje?

Rozhodně, už je to taková moje přirozená součást a je to tak. Já když unavím tělo, tak unavím mysl a pak se to hezky spí.

Co na té práci na zahradě milujete nejvíc?

Filip o mně říká, že už jsem takový vodomil, protože máme čerstvě zasazené stromy a keře a ty potřebují teď první tři roky obzvlášť péči vodou. Takže já jsem si pořídila takové malé čerpadlo, to tedy moc té vody nenasaje, takže mně to zalévání trvá minimálně hodinu ráno, minimálně hodinu večer, ale mě to hrozně baví. Vlastně to pokládám za nejpříjemnější součást té zahrady.

Chystáte ještě nějaké nové přírůstky do zahrady?

Tak tam se pořád něco sází. Teď se tam sázejí trvalky, na podzim asi ještě přibudou další stromy a keře.

Máte velkou i sklizeň?

Jo, teď čekáme na rajčata, která už mi tedy uzrála i tady v Praze na terase, saláty, jahody, no, všechno to naštěstí krásně jede.

Takže tohleto je vaše náplň léta, nebo ještě chystáte třeba nějaké moře?

Moře nechystáme.

Video se připravuje ...