Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zuzana Belohorcová: Na botox chodím od čtyřiadvaceti, dcera je na to ještě moc mladá

7. března 2023 | 06:00

Slovenská moderátorka Zuzana Belohorcová se z Ameriky přestěhovala s rodinou na Kanárské ostrovy, ale samozřejmě se občas přijede podívat i do Čech. Zastihla jsem ji s dcerou na kosmetické akci. Zde mi Zuzka řekla, že její dcera má rozhodně větší zásobu líčidel a dekorativek než ona. 

Zuzko, jak dlouho jste v Čechách?

Jsem tu pár dní, přiletěla jsem nejen kvůli této malé akci, ale také mě pozval do svého pořadu pan Kraus, domlouváme se už od října a nějak jsem to stále odkládala, tak jsem si řekla, že si už prostě musím najít volný termín. Byla jsem u pana Krause před dvaceti lety jako jeden z prvních hostů, když měl ještě Uvolněte se prosím, takže jsem velmi šťastná, že jsem se po dvaceti letech mohla znovu posadit do toho křesla.

A byla jste nervózní?

Přece jen jsem v showbyznysu už nějaký ten pátek. Přestože už jsem nějakou dobu mimo, takže už nemám tolik zkušeností, si myslím, že přirozeností se dá zvládnout vždycky všechno.

Měla jste tam s sebou, ostatně stejně jako dnes, podporu ve své dceři...

To mě trochu mrzí, protože jsme to měly tak nějak připravené, že bude učit pana Krause TikTok, a pak se styděla a řekla mi, že se jí do toho nechce. Jsem taková máma, že netlačím, když nechtějí, nechtějí, i když samozřejmě je to skvělá příležitost. Říkala jsem jí, že je to perfektní show, co by za to druzí dali, že by se tam mohli odprezentovat, ale nechtěla, tak se nedá nic dělat.

VIDEO: Zuzana Belohorcová: Za věk se nestydím, stárnout se má s grácií!

Video se připravuje ...
Zuzana Belohorcová: Za věk se nestydím, stárnout se má s grácií!

A vás doma učí vymoženosti dnešní doby?

Jsme známé tím, že děláme hodně tanečků na TikToku a zapojujeme do nich celou rodinu, ať už jsou to moji rodiče, můj manžel nebo syn. Tak jsem si myslela, že by to bylo příjemné zpestření a že někdy jsou u pana Krause různí lidé, kteří vystupují ze své komfortní zóny, tak že by tentokrát mohl on vystoupit z té svojí, ale nějak se to nepovedlo, ale nevadí...

Viděla jsem, že vaše dcera je také aktivní na sociálních sítích...

To už je ta dnešní doba, nic s tím neuděláme.

Měla od vás nějaké věkové omezení?

TikTok je povolen od třinácti, Salminka už ho měla asi od deseti nebo jedenácti let. Samozřejmě kvůli několika dobrákům z československých vod, kteří mi vždy napsali, že ji nahlásí, že jí ještě není třináct let, ač byl založen mnou, jí byl nakonec kvůli nahlášením vždy zrušen. A přitom mají TikTok dnes i pětileté děti nebo miminka, kterým – když se narodí – ho založí jejich rodiče. Takže nakonec jsme se na to vykašlaly a počkala si až na třináctý rok a oficiální profil. Přišlo zkrátka období, kdy spolužačky měly telefon a ona ho chtěla, tak jsem si řekla: OK. Samozřejmě že vím, že je to v některých ohledech i nebezpečné, protože přiznejme si, že ne každý má dobré úmysly. Ale myslím, že se rodiče mají snažit mít všechno pod kontrolou, jako třeba naši rodiče všechny tři dcery zvládli, povedlo se, máme všechny spokojená manželství a žijeme dobře, jsme pracovité... Tak doufám, že se mi to podaří i u našich dětí. Ale u každé generace je to náročnější a náročnější, protože doba je jiná, nástrahy jsou jiné. Vždycky říkám, že rodič může vychovávat jakýmkoli způsobem, ale když se dítě chytne špatné party, je to to nejhorší, co může být. Proto pevně věřím, že to zvládneme.

Dneska jste ji s sebou vzala na představení novinek z Infokrásy, kde pomáhají různě vylepšovat vzhled. Kdy vy jste začala s tím vylepšováním?

V čtyřiadvaceti jsem začala pracovat v televizi, když jsem absolvovala Státní konzervatoř v Bratislavě v oboru operní zpěv a klavír, a režisér mě vždycky upozorňoval, že strašně krčím čelo. "Vždycky, když něco říkáš, nadechneš se, tak tam máš harmoniku." Nechala jsem se přemluvit na botox, a jakmile jsem začala, tak jsem u toho zůstala. Roky se sčítají a pak jdeme dál. Nejprve jen čelo a pak oči, ale já říkám, že i v tomto případě je třeba skutečně zachovávat decentnost, aby se to později nevymklo kontrole a nebylo to přes čáru.

Kdyby vaše dcera chtěla s něčím takovým začít, co byste na to říkala?

To ještě ne, to je moc brzy. Musím trochu přehlížet nalakované nehty, s tím nic neudělám. Ona mi stále argumentuje tím, že spolužačky chodí mnohem více namalované. To je v pořádku, když jim to doma dovolí, já v jejím věku jsem ani netušila, co je to řasenka. Malovat jsem se začala asi až v osmnácti letech nebo možná v šestnácti, ale jen tehdy, když to byla velká příležitost. Ve škole to nepřipadalo v úvahu, to bylo zakázané. Dnes je jiná doba, mají to povolené, takže jsou všechny takhle vystajlované.

Tak to je hrozný trend mezi mladými!

Musím říct, že má Salminka skoro větší šatník než já. A jestli ne šatník, tak kosmetiky má tedy rozhodně o mnoho víc, je určitě lépe vybavená. Vždycky když jdeme do Sephory nebo někam jinam, tak všechno potřebuje a já nechápu na co, když se nemaluje. "Potřebuji to na TikTok. Pokaždé, když točím videa, tak se maluju," to je její vysvětlení.

Ještě bych se chtěla zeptat, co si myslíte o trendech zvětšování rtů a zužování obličeje?

Nevím. Myslím, že je potřeba, aby to bylo vždy s mírou. Je třeba vždy zachovat přirozený vzhled. Já si dávám botox, protože mám vysoké čelo, upravuji si trochu oči, ale pokud necháme těch vrásek trošičku, tak je to pěkné, vrásky jsou život. Já jsem si spíš všimla, že je to hodně naopak, že zejména ve světě je trendem, že ženy si zcela odmítají barvit vlasy, odmítají botox a jdou zcela přirozeným směrem. Neříkám, že je to špatné, ale na druhou stranu si myslím, že pokud se tomu trochu pomůže, aby člověk vypadal na pohled dobře, tak je to v pořádku.

Vy byste tedy do šedin nešla?

Nevím, už mám nějaký věk, ale šedivých vlasů naštěstí nemám tolik. Začala jsem si toho všímat asi před rokem, ale naštěstí na nás blondýnkách to není tolik vidět, my to dokážeme lépe zakrýt.

 

Video se připravuje ...