Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Monika Absolonová: Strašidla nejsou jen v pohádkách, pár jsem jich už potkala

Video se připravuje ...
15. května 2022 | 06:00

Monika Absolonová (45) bude v létě zářit na nové letní scéně na Občanské plovárně v muzikálu Noc na Karlštejně a nám přiznala, kdo zařídil, že letos neuschne. Kdo ji líbal pod rozkvetlým stromem, jak oslavila Den matek a jak si udržuje postavu?

Moniko, Mělník, Praha, nebo Karlštejn? Ke kterému místu máte největší citovou vazbu?

Tak pochopitelně k Praze, protože jsem tady porodila dva syny. Přestože sama jsem se tady nenarodila, tak jsem tu od dětství a Prahu mám moc ráda a vždycky to bude místo, kde se narodily moje děti.

Chtěla byste strávit tu noc na Karlštejně?

Já jsem už několikrát noc na Karlštejně strávila, protože jsem už několikrát byla u Pavla Vítka a Janise Sidovského na návštěvě. Nebylo to tedy přímo na Karlštejně, ale bylo to hodně blízko.

Věříte na strašidla?

Ano.

Takže jste už nějaké viděla?

Ano. Myslím totiž, že strašidla nemusí být jen v pohádkách, mnohdy se se strašidly setkáme i v životě... A pak si uvědomíte, že někteří lidé jsou těmi strašidly ve skutečném světě.

Nedávno proběhl Den matek, čím vás překvapili vaši kluci?

Byli rozkošní. Ve školce je k tomu vedou, takže jsem od Matouška dostala srdíčko s korálky, které jsem mu vymalovala lakem na nehty, protože přece jenom jsou mu tři roky, to paní učitelky dopředu zařídily. Donesl mi to už ve čtvrtek a Táda měl ozdobné srdíčko, které udělal celé sám, protože ten už brzy půjde do školy. Byl strašně naštvaný, že mi to dal Matouš dřív, ale na tom jeho, jak říkal, byly i diamanty. Samozřejmě jsem měla radost z obou a vystavila jsem si to doma v kuchyni. V neděli mi ještě natrhali kytičku a pak mi dali ještě jednu, kterou za ně koupila moje maminka. My jsme zase babičce nekoupili kytičku, ale dali jí chlebíčky a dort!

Ten jste pekla sama?

Ne, to jsem všechno pořídila v cukrárně. Původně jsme šli babičce koupit bačkory, ale já jsem nějak zapomněla, že je osmého, a tím pádem svátek, takže všude bylo zavřeno, takže nakonec jedině v cukrárně bylo otevřeno. Vymysleli jsme, že když koupíme babičce dort a chlebíčky, budeme se mít hezky i my.

Všichni jsme si všimli, že vaření je vaše nová vášeň – nebo jste vždycky takhle vařila?

Vždycky jsem ráda vařila a pak jsem v covidu začala vařit čtyřikrát do měsíce na Instagramu a je pravda, že za ty dva roky už jsem si pomalu vyčerpala repertoár receptů, takže teď začínám vykrádat kamarády. Když mi někde něco chutná, hned sháním recept. Baví mě to moc a je neuvěřitelné, že to baví i lidi a že to pořád sledují. Já jsem moc spokojená a v covidu to byla krásná forma komunikace. Já jako extrovert, který potřebuje být v kontaktu s lidmi, jsem si to tím kompenzovala.

Jsou dva druhy lidí: ti, kteří se striktně drží receptů, a ti, kteří experimentují. Který jste vy?

Jak kdy, je fakt, že vždycky, když mám nějaký postup, tak si ho trošku změním, ale většinou to vyjde. Já u toho relaxuji, baví mě, že si u toho odpočinu, přemýšlím si u toho a strašně ráda vařím v noci, když kluci spí.

Ale nevypadáte, že v noci uždibujete kousky!

Uždibuji!

Tak hodně cvičíte?

Ne, to jsem za poslední rok vůbec nestíhala. Chci začít běhat a chodím na jógu ke Kačence Strykové, nebo ona spíš jezdí za mnou na soukromé hodiny. Teď jak byla Tvář a moc práce, tak poslední, na co člověk myslel, bylo cvičení, takže bych chtěla v létě začít intenzivně a už se na to těším.

Na léto nemáte tolik plánů, takže máte pocit, že se vám tam cvičení vejde lépe než v zimě?

Mám v plánu být v létě v Čechách, přes den budeme s kluky a večer budu občas hrát – Noc na Karlštejně, Duety na letní scéně Divadla Dva a také na Výstavišti Lovce bobrů, občas nějaký koncert. Vymyslela jsem klukům aktivity, na dopoledne příměstský tábor nebo tenis nebo se budou učit plavat, a to je tak na tři čtyři hodinky, takže tehdy já budu cvičit.

Máte tedy velmi aktivní chlapce?

Mám a vím, bohužel, po kom to mají, takže si ani nemohu stěžovat.

Jste ráda, že máte dva kluky, nechybí vám holčička?

Já jsem šťastná, mám totiž pocit, že jsem vhodnější maminka pro kluky. Ale kdyby býval jeden z nich byl holčička, tak bych se nezlobila. Když jsem čekala Tádu, tak jsem si přála, aby to byl kluk, a když jsem čekala Matouška a to těhotenství bylo úplně jiné, bylo mi daleko hůř, tak jsem si v jednu chvíli říkala, že to bude asi holka, a nějak jsem se s tím nemohla poprat. Nakonec jsem se s tím už smiřovala a říkala si, že bude po mně, víc kluk, a nakonec je to Matouš. Jsem za to ráda a hlavně za to, že se mají rádi a mají k sobě krásný vztah, protože jediné, na čem záleží, je, aby byli šťastní.

Je to taky praktické, že jste na prvního máje měla hned dvě políbení, nebo ještě někdo jiný zařídil, abyste neuschla?

Chlapci to zařídili a ještě můj manažer Tomáš Přenosil. A ještě bych chtěla říct, že mít dva kluky je vážně praktické, jak jsou tři roky od sebe, tak doufám, že Matouš nebude nějaký obr, protože zatím i krásně dědí po sobě oblečení.

Video se připravuje ...