Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dara Rolins: Až budu zamilovaná, budete to vědět dřív, než bych chtěla

22. listopadu 2021 | 06:00

Sympatická Dara (48) není jen úspěšná zpěvačka, ale má velký talent i pro podnikání. Vydává motivační kalendáře, má vlastní značku, a především je máma třináctileté dcery Laury. A je přísný rodič? Jakou měla pubertu? Královna sociálních sítí je inspirací pro mnohé ženy. Vedle toho, že do světa vypustila další diář, věnuje se hlavně muzice a svým projektům. A nám stihla například prozradit, jak se chystá na první advent nebo jak je na tom s láskou.

Blíží se první adventní víkend. Jak se na něj s Laurou připravujete?

My ctíme vánoční svátky a zvyky, které k nim patří. Některé jsme si přenesly ze Slovenska. Potřeba vyzdobit si dům u nás přirozeně patří k lehké kýčovitosti, která charakterizuje Vánoce. My to máme rády. Zdobíme, všude jsou světýlka, vytahujeme různé sobíky, sněhuláky. Dokonce máme i jeden ozdobený stromek venku na zahradě. Vánoce náš dům opravdu rozsvítí a vypadá to u nás jako v pohádce.

Kdy začínáte péct cukroví? Spojujete ho s kamarádkami a děláte si dámské odpoledne?

Je to přesně tak, cukroví pečeme též, trochu možná chaoticky, v předvánočním čase se mi špatně plánuje, protože je v prosinci práce víc než dost. Jsem neustále v pohybu a obvykle hodně pracovně cestuji. Uvidíme, jak to bude letos, doba je komplikovaná. Na pečení cukroví si vždy čas najdeme, pečeme se sousedkami, se kterými jsme se dost sblížily v době lockdownu. Dále mám kamarádku na Moravě, společné pečení je naše každoroční tradice, která je spojená s dětmi, radostí, dobrým vínem, smíchem a hlučností. To potom všude lítá mouka, vanilkový cukr – zkrátka vánoční atmosféra, jak má být.

Podívejte se na rozhovor s Darou:

Video se připravuje ...
Dara Rolins: Šaty, ve kterých jsem poprvé zpívala s Gottem, má maminka v mauzoleu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Jste populární zpěvačka, ale i podnikatelka, máte vlastní lifestylovou značku, e-shop… Co vás přimělo k podnikání?

Asi moje povaha, potřeba pořád něco dělat a zabývat se novými věcmi. Zkrátka zkoušet nové výzvy. To byl důvod, proč jsem založila VERMI by Dara. Vždy se bude jednat o věci, které přirozeně patří do mého života, věci, které žiju. Myslím, že tomu napomohla covidová doba, kdy moje hudební činnost byla omezena, a vznikl prostor pro jiné aktivity.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová
Video se připravuje ...