Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Marie Doležalová: Trauma z mládí jsem si v sobě dlouho nesla

29. listopadu 2021 | 06:00

Momentálně herečka Marie Doležalová (34) odmítá pracovní nabídky, aby se mohla plně věnovat dětem. Na své fanoušky ale nezapomíná. Je totiž aktivní na Instagramu, kde odkrývá mateřská tabu, a teď také vydala novou knihu Dopisy Ježíškovi. Sešly jsme se v Pražské tržnici, kam herečka a blogerka vzala i obě děti. Probíhalo tam totiž venkovní divadélko. Bylo to milé zpestření, které naše interview odlehčilo. A navíc před Marií musím smeknout klobouk, protože zatímco já jsem během objednávání zmrzliny a pitíčka ztratila nit, Marie bez problému navázala na poslední větu.

Napsala jste novou knihu Dopisy Ježíškovi. Jak ten nápad vznikl?

Loni před Vánocemi jsem měla touhu přečíst si nějakou knihu, která by mě navnadila na Vánoce. Byly první v naší rozrostlé rodině a já jsem byla trochu ve stresu z toho, že nic nestíhám. Doma byl nepořádek, do toho jsem měla péct, dělat výzdobu a chystat dárky. Když jsem si s mojí novou manažerkou Míšou o tom povídala, napadlo nás vydat vánoční knížku, která by navíc pomáhala. Kvůli pandemii jsem nemohla dělat Šansoniéry pro Pomozte dětem a tohle byla skvělá příležitost.

Tentokrát není jen vaše…

Vystupují tam různé osobnosti, aby byla kniha pestrá. Zadání znělo: Napište dopis Ježíškovi, co byste si přáli teď jako dospělí. Nejsme Američani, naše Vánoce nejsou plné velkých slov a klišé a mně se líbí, že jsou ty dopisy rozdílné. Někdo vzpomíná, jaké to bylo, když byl malý, a někdo píše, co se mu zatím nesplnilo. Navíc jsou to celebrity, které tím odkrývají osobní část sebe.

Čím konkrétně pomáhá?

Nápadem jsme nadchly nakladatelství Portál, které do toho šlo bez nároku na zisk. Takže stokoruna půjde přímo na Kuře, což je třetina ceny knížky.

Podívejte se na rozhovor s autorkou Zápisníku alkoholičky:

Video se připravuje ...
Dodnes se divím, že mě manžel neopustil, není to se mnou jednoduché, ani když jsem střízlivá • VIDEO: Videohub

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...