Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Olga Menzelová: Svoje děti sice nemlátím, ale občas musím zklidnit nervy sklenkou vína

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
8. srpna 2022 | 06:00

Každá máma asi ví, speciálně pokud má víc než jedno dítě, že občas se vším, co nám život přináší, toho může být až příliš. Výchova dětí je velmi složitou disciplínou a každý k ní přistupuje jinak. Občas i mámě můžou rupnout nervy. A o tom, jak to řešit, se budeme bavit v dnešním díle Nejsi v tom sama. V něm si se mnou o výchově dětí přišla popovídat maminka tří dětí, producentka Olga Menzelová (43).

Olga Menzelová si se mnou o výchově jejích tří dětí povídala velmi otevřeně a přiznala, že občas má chuť své děti plácnout, ale nedělá to. „Myslím si, že dnešní doba je trochu v tomto ohledu přehnaná. Svoje děti nemlátím, ale když máte dvouleté dítě, které má záchvat vzteku, a vy mu to budete dokola trpělivě opakovat a nebude to mít žádný efekt, tak musíte udělat něco, co je poměrně razantní, aby to pochopilo. Stane se opravdu zřídka, že třeba plácnu dítě po ruce. Jednou se mi to stalo v hotelu, kde Albert shodil ze stolu obrovskou mísu. Plácla jsem ho jemně po ruce, a to jste měla vidět, jak se na mě obořil číšník s tím, že si to nemohu dovolit,“ vyprávěla mi Olga Menzelová.

Fyzické tresty byly v rodinách dříve běžné. Pamatuji si sama tu obří vařečku, která byla dostatečným strašákem, abych netropila vylomeniny. Maminka ji používala v podstatě jen v extrémních situacích a dalo by se říct oprávněně! Stejně tak fyzické tresty v dětství zmiňoval v rozhovoru bývalý manžel Olgy, režisér Jiří Menzel. Zajímalo mě, jak tedy Olga Menzelová řeší vypjaté rodinné situace, zda se jí vždycky povede udržet nervy na uzdě a neřešit nic před dětmi, co by nemělo být před nimi řešeno, jakým způsobem zasahují do výchovy otcové dětí... Podívejte se na celý rozhovor na videu a zjistěte, jaké praktiky panují v rodině Olgy Menzelové.

Video se připravuje ...