Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Miluška Bittnerová: Půlka Prahy je nalezlá v parcích, matky s kočárky si neužijí klidu!

Video se připravuje ...
Miluška Bittnerová z karantény
VIDEO: archiv
15. dubna 2020 | 06:00

Miluška Bittnerová (42) má doma ani ne roční dcerku Betynku a poprvé v životě poznává úskalí a radosti mateřství. Sama uznává, že má trošku mléko na mozku, ale to jistě všechny maminky dobře znají. Vtipkuje o tom, jak si chodí povídat na pastvu s kravičkami.

Jak si užíváte mateřskou a jak moc změnila karanténa váš život?

Mateřská a užívat si jsou dvě slova, která se moc neslučují. Nikdy jsem nebyla víc unavená, nikdy jsem víc nestíhala – a přitom jsem nebyla nikdy šťastnější. Je to strašná dřina, ale zároveň je to krásné. Karanténa nám život změnila velice, jako všem. Co se týká mě a Betynky, tak pro nás je nejzásadnější to, že kvůli karanténě jsou úplně plné parky, kam bychom rády chodily, protože ona spí moc ráda v kočárku. Jenže teď všichni ti, kdo nemohou chodit do obchoďáků, to znamená půlka Prahy, jsou nalezlí v parcích, takže si člověk vůbec neužije ticha a klidu. Neustále tam někdo jezdí na koloběžce, na inlinech a dělají se pikniky. Teď spíš přemýšlím, že budeme v Praze chodit na procházky radši na Karlův most, protože podle fotek to vypadá, že tam nikdo není.

Jak vznikala přezdívka Mini B pro dceru Betynku?

Je to přezdívka, kterou používám jen v psaném projevu, protože se mi to dobře píše. Jinak má Betynka hrozně moc přezdívek, jako jsou Princezna, Miláček, paní Mňau, protože celý den mňoukala. Na svačinu dostává pyré, a protože to je takové francouzské, tak jí říkám mademoiselle Bety. Je to prostě moje Betynka.

Stačila jste během karantény něco, na co jste předtím neměla čas?

Jsem z těch, kteří absolutně nestíhají ani v karanténě. Takže se ode mě nedozvíte, že umím nový jazyk nebo jsem se naučila vyřezávat. Ani jsem se nenaučila zrekonstruovat byt, prostě nic nestíhám, jsem ráda, že si umyju vlasy, jasný! Neštvěte mě s tím, že jste se naučili něco nového nebo si vytřídili šatník, no a co, já to prostě nestíhám. Jediné, co stíhám, je, že chodím do práce, do rádia Frekvence 1, pořad Kraus a blondýna stále běží, vydrželi jsme všechno. S rouškou na obličeji, ale stále Honzík Krausů odpovídá na mé všetečné dotazy a doufáme, že to lidi baví. Jsme rádi, že můžeme a že jsme vydrželi.

Na co se tedy po karanténě těšíte?

Moc se těším, až bude zase v parcích klid a budeme tam chodit jen my, maminky s kočárky. Těším se na to, až se s vámi se všemi potkám, protože to chybí víc, než bychom si kdy dokázali představit. Pokud máte pocit, že už jste viděli všechny filmy a seriály, tak se podívejte na sociální sítě divadel, protože skoro všechna divadla vysílají on-line. Moje oblíbené divadlo Palace také vysílá, můžete se pobavit i zapojit a být spolu. Spolu to všichni zvládneme, držím nám pěsti.

Video se připravuje ...