Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Skutečná jména celebrit. Překvapí vás, které hvězdy se jmenovaly jinak

19. května 2017 | 06:00

Australští Aboriginci se s jedním jménem rodí, ale během života si ho několikrát mění podle toho, jak se cítí. Během života nás formují naše zážitky a zkušenosti. Proč tedy jméno nevyměnit za jiné? Co k tomu ale vedlo tyhle slavné lidi?

Jméno si mění domácí i zahraniční celebrity. Například zpěvačka Katy Perry je vlastním jménem Katheryn Elizabeth Hudson. Její umělecké příjmení je rodným jménem její maminky. Změnila si jméno, aby si ji lidé nepletli s herečkou Kate Hudson.

Zpěvák Elton John se narodil jako Reginald Kenneth Dwight. Reginald je prý jedním z nejběžnějších anglických jmen. V roce 1972 se z něj stal Elton Hercules John, přičemž prostřední jméno Hercules vlastně vůbec nepoužívá. Jméno Elton John si zvolil podle zpěváka Long Johna Baldryho a saxofonisty Eltona Deana, kteří s ním hráli ve skupině Bluesology.

Mezi českými známými osobnostmi by se také objevilo docela dost případů, kdy se interpret či herečka narodili s jiným jménem, než s kterým udělali díru do světa. Mnohdy to bylo jméno moc dlouhé nebo málo atraktivní.

Takový Michal David se ve skutečnosti nejmenuje Michal David, to je jeho umělecké jméno. Jako Vladimíra Štencla by ho na plakátech lákajících na koncert asi mnoho lidí nepoznalo. Hanu Zaňákovou, aka Lucii Bílou už by podle jejího skutečného jména poznalo možná víc lidí.

Podívejte se, co vše jsou celebrity ochotné udělat kvůli roli:

Video se připravuje ...
Takhle se změnili kvůli svým filmovým postavám • VIDEO: archiv