Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ester Geislerová: Běhání je pro mě prevence proti rakovině

4. března 2019 | 06:00

V dětství se Ester Geislerová (35) začala objevovat před filmovou kamerou a měla našlápnuto na dráhu modelky. V jednadvaceti se stala maminkou dvojčat Mii Rosy a Jana Etiena, vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze a tvoří videoinstalace. Teď zažívá comeback ve velkém stylu.

Získalo si vás, jako mnoho dalších lidí, běhání. Je to tak?
Ano, přitom jsem k němu měla vždycky odpor, jako mnoho dalších lidí. Ale našla jsem skupinu holek (Jdubehat.cz), které mě naučily správně dýchat a našlapovat. Jsem nadšená, protože jsem konečně našla svůj rytmus. Každou středu s nimi teď budu trénovat běh na deset kilometrů.

Kde se ve vás vzala chuť začít znovu sportovat?
Když měla máma rakovinu, doktor nám řekl, že to byla zákeřná forma nemoci, která je daná geneticky. Jako nejlepší prevenci nám doporučil právě pravidelný sport. Při běhání se navíc něco změní a přirozeně začnete jíst zdravěji. Je to časově nejpraktičtější sport a stačí vám mít jen kvalitní boty.

Chtěla jste i zhubnout?
To taky. Hledala jsem prostě cvičení, kterému bych se mohla věnovat. Kromě běhání chodím na pilates. A objevila jsem metabolic balance. Není to přímo dieta, ale stravovací systém. Doporučila mi ho kamarádka, herečka Anička Linhartová. Vyprávěla mi, že tenhle program pomáhá řešit problematické partie, únavu a špatnou pleť. U každého ale metabolic balance funguje jinak. Lidé vám potvrdí, že jim například zmizel ekzém, mají lepší čich nebo se jim zvýšila koncentrace.

Máte nějaký recept na spokojené partnerství?
Nějaké zkušenosti mám, ale recept na spokojenost ne. Myslím, že je dobré se věnovat v tomhle samovzdělávání, pokud nám to někdo nepředal v rodině. Vztahy nejsou složité, ale problém je v tom, že my je většinou vnímáme komplikovaně. Možná že více záleží na tom, jací sami jsme, a na tom, jestli na sobě budeme pracovat. Pak si člověk do života přitáhne přesně takového partnera, který bude odpovídat jeho vlastnímu vnitřnímu nastavení.

To se také bude probírat na přednáškách o vztazích, které chystáte s Josefinou?
Ano, přizvaly jsme ke spolupráci párového terapeuta Honzu Vojtka. Ten nám například říkal, že jeho klienti se někdy úplně zbytečně rozcházejí, nebo naopak spolu dlouho zůstávají, ale neměli by. Neuvědomují si, že vztahy nejsou vždycky jednoduché a že je potřeba překonávat těžké situace a překážky. Právě tím se totiž může mezi partnery prohlubovat láska a cit. Během našich vystoupení bychom obě chtěly vyvrátit zažité omyly, které ohledně partnerských vztahů panují.

Které máte na mysli?
Mám pocit, že nás zkazily zamilované komedie a přehnaná romantika obecně. Chtělo by to přepsat pohádky! V nové verzi by to znělo například takto: "Princezna potkala prince, se kterým byla šťastná deset patnáct let. Vzájemně se za tu dobu něco naučili, poděkovali si za společně strávený čas a mohli se oba sami posunout dál…" To je jen příklad.

Celý rozhovor s Ester Geislerovou si můžete přečíst v novém čísle časopisu Blesk pro ženy. Seženete ho na novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné i elektronické verzi objednat ZDE >>>

 

Titulka BPŽ_10
Autor: archiv

Autor: Dana Homolková
Video se připravuje ...