Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Linda Finková: Po rozchodu s Geňou se mi hrozně ulevilo

14. srpna 2017 | 06:00

O chlapech, dětech, vztazích, lásce, nenávisti i násilí, včetně toho psychického, jsme si se zpěvačkou Lindou Finkovou (49) povídaly v půl jedenácté večer. Dříve to prostě nestihla. V jejím autě, zaparkovaném na Malostranském náměstí, jsme probraly ledasco, ale v první řadě bezpráví. Na ženských, mužských, i na dětech.

Vaše bývalá kolegyně z muzikálu Dracula, tanečnice Adéla Šeďová, otevřeně promluvila o svém vztahu s manželem, Miroslavem Dudou, který podle všeho vůbec není lehký. Rozpoutala tak debatu, která se rozproudila mimo jiné i na sociálních sítích. A právě tady jste se jí veřejně zastala. Co vás k tomu vedlo?
Znám ji víc než dvacet let. V Draculovi tancovala krvinku a byla výborná, ne-li skoro nejlepší. V taneční skupině UNO působila s mým manželem Richardem Genzerem. Vím, že je to slušná, hodná holka, která by nikomu neublížila. Nikdy nepila, nefetovala, vždycky měla jen jednoho chlapa, nedokážu si vybavit, že bych ji slyšela říct sprosté slovo. Má velmi klidnou a tichou povahu. Úplně mě šokovalo, že nemůže už několik měsíců vídat dvě ze tří vlastních dětí. Když už je někomu odeberou, musí k tomu přece být setsakramentsky vážný důvod, většinou je taková žena buď alkoholička, feťačka, nebo šlapka. A to tedy Adélka v žádném případě není. Ona vždycky chtěla obrovskou rodinu, dokonce plánovala, že si otevře soukromou mateřskou školku, chtěla vychovávat i cizí děti… Je absurdní, že by se špatně starala o vlastní, a je ještě horší, že se o ně teď starat nemůže.

Podívejte se jakou má Linda Finková sbírku klíčů od milenců:

Video se připravuje ...
Podívejte se, jakou sbírku klíčů od milenců má Linda Finková • VIDEO: Adam Balažovič

Co za tím tedy podle vás je?
Asi nějaká systémová chyba, to přece není normální. Žije se svým nejstarším dítětem a druhé dvě nemůže vídat. Proboha proč, když nic špatného neudělala? Někdo asi něco protahuje, úmyslně zdržuje, děti proti ní očkuje. Já nejsem povolaná, abych situaci hodnotila, ale vím, co vím, a to je, že Adéla je dobrá máma, která si opravdu užila a užívá svoje. A úřady nefungují, což opravdu není v pořádku. Budu velmi ráda, když se to rozklíčuje. Já jsem fakt spravedlivá a ženským v žádném případě nestraním. Moc dobře vím, že dokážou být potvory a chlapům dělat ze života peklo. Hlavně prostřednictvím dětí, a to je hrozně špatně.

Vy sama jste se s partnerem rozešla, jak to zvládáte? Jak spolu vycházíte?
Já jsem náš rozchod s Richardem špatně snášela tak měsíc. Ale hlavně proto, že jsem si říkala: jak to všechno zvládnu? Logisticky, finančně, časově. Jsem docela vytížená, přišla jsem o tchyni a hlídání. Nespala jsem z toho. Ale upřímně: mně se ulevilo, že jsme šli od sebe. Richard je hrozně hodný chlap. Nefungovalo to mezi námi delší dobu a já jsem se vlastně modlila, abychom už šli od sebe. Nebylo to kvůli jiné ženské. Spíš kvůli jeho zájmům, které jsou neslučitelné s partnerstvím, manželstvím, možná i se životem. A nebudu to dál pitvat, protože to je opravdu jen mezi námi. Je to dobrej chlap, dobrej táta, co se stalo, stalo se. Dohodli jsme se na nějakém režimu. Děti vidí, kdy chce, sice na ně pravidelně nic neplatí, ale zase se postará o jednorázové, mnohdy nemalé investice, když jsou potřeba. Když to takhle funguje, a po pravdě si myslím, že to funguje lépe, než kdybychom spolu zůstali v jedné domácnosti, nemám důvod být nespokojená.

Takže jste šťastná?
Já jsem byla vždycky šťastná! Pro mě je opravdu nejdůležitější, aby byly v pohodě děti. Rozvod každou rodinu poznamená, ale určitě se dá zvládnout s co nejmenšími ztrátami. A to prostě nejde bez toho, aniž by znaly oba rodiče, aniž by se s nimi stýkaly, věděly, že se můžou na oba spolehnout. Přece je jasné, že když budu pomlouvat tatínka, obrátí se to proti mně. Styděla bych se sama před sebou a nikdy bych nic tak podlého neudělala. Navíc já jsem normální ženská. Já si taky ráda odpočinu, v klidu si nalakuju nehty, jdu s přítelem do divadla, anebo sebou jenom tak plácnu k televizi a budu mít chvíli sama pro sebe. A vůbec to neznamená, že svoje děti nemiluju nade všechno.

 

Celý rozhovor s Lindou Finkovou si můžete přečíst v novém čísle tištěného Blesku pro ženy:


Autor: Hana Vítková
Video se připravuje ...