Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ljuba Krbová: Svatba ztrácí na ceně, chápu, že se do ní lidé nehrnou

5. června 2017 | 06:00

V roli Aničky Liškové, kterou Ljuba Krbová (58) hraje v seriálu Ulice, se potýká s nevěrou manžela. V reálném životě má za sebou dva rozvody. Jejím manželem je už devět let novinář Ondřej Neff. Povídaly jsme si proto o vztazích, mužích, ale i o dceři Anně Marii (30).

S manželem Ondřejem Neffem jste devět let. Jaké je to v manželství?
My jsme spolu dlouho žili i bez manželství. A myslím, že v tom není velký rozdíl. Proto chápu mladé, že se do svatby moc nehrnou. Ale zase mi je jasné, že se najdou povahy, které ten papír raději mají. Myslím si, že už ztrácí na ceně. Shodli jsme se doma, že to možná bude jednou přežitek. Dřív, když byl někdo z rozvedené rodiny, byla to výjimka a on chudák. Dnes jsou rozvedené dvě třetiny lidí.

V Ulici má Ljuba Krbová náročnou roli s psychickou poruchou:

Video se připravuje ...
Ljuba Krbová alias Anička Lišková v Ulici: Takhle ji ničí psychická porucha… • VIDEO: TV Nova

Poradíte, co děláte, aby váš vztah měl pořád jiskru?
Nedovolila bych si nikomu radit, protože to je tak individuální... Na čem se asi shodnu s kapacitami, které tomu rozumějí, že je potřeba se vztahu věnovat a něco mu dát. Jako se vším. Když dáváte, tak se vám většinou i něco vrací. A když se na to vykašlete a berete ho jako samozřejmost, časem se to projeví.

Čím vás muž okouzluje?
Je zábavný, chytrý a je o čem si s ním povídat. Což je dost důležité. Protože ty fyzické přednosti v našem věku nehrají takovou roli. Myslím si, že i u mladších lidí se fyzická stránka brzy okouká.

Podívejte se, jak Ljuba Krbová vypráví o nebezpečné výpravě za slony:

Video se připravuje ...
Ljuba Krbová ze seriálu Ulice: Málem ji udupal slon! • VIDEO: Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

V seriálu Ulice jste musela řešit nevěru svého muže…
… a všichni se mě ptali, jak bych ji řešila ve skutečnosti. Nevím, nikdy jsem v takové situaci nebyla. Vyhrocené situace si ani neumím představit. Třeba teď jsme konfrontováni s hrůzami atentátů. Říkám si, že na tuhle situaci bych se chtěla umět připravit. A ráda bych byla tím člověkem, který si zachová chladnou hlavu a někomu pomůže. Máme v sobě zvířecí instinkty, které velí utéct, ale měli bychom se naučit chovat se jako vyšší druh.

 

Celý rozhovor s Ljubou Krbovou si přečtete v novém čísle Blesku pro ženy:

Autor: archiv


Autor: kub
Video se připravuje ...