Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Emma Smetana: Chodíme s dcerou spát ve dvě ráno, vstáváme v jedenáct

Video se připravuje ...
VIDEO: Adriana Krátká / BPŽ
15. června 2017 | 06:00

Herečka a muzikantka Emma Smetana (29) má doma půlroční dceru Lennon Marlene. Jejím otcem je hereččin přítel Jordan (28), a jak nám Emma prozradila, plní svou otcovskou funkci na jedničku. Emma je ze své malé holčičky celá rozněžnělá, zároveň prozradila, jak z ní hodlá vychovat skvělou bytost.

Nedávno jste se zmínila na sociálních sítích, že máte doma to, co jste chtěli. Opravdu jste čekala, že bude mateřství právě takové? 

Já jsem pro jistotu nečekala vůbec nic, tajně jsem doufala v některé věci, ale raději jsem je nevyslovovala nahlas. Nechávala jsem si to pro sebe, jako zbožné přání, a narodila se mi bytost, která všechny mé naděje ještě předčila.

Nejsem schopná o ní vůbec mluvit, vyznívá to hrozně trapně, protože se pořád rozplývám. Vím, že to dělají všechny maminky, ale mám pocit, že to mám podložené i tím, že se nad ní rozplývají i jiní lidé. Je mimořádně hodná, v noci spinká, pořád se směje a ještě neví, že život přináší starosti a smutky, a je to na ní hrozně vidět a přála bych jí i nám, aby to tak bylo co nejdéle.

Video o stravovacích návycích zpěvačky. Jak je možné, že je tak štíhlá?

Video se připravuje ...
Emma Smetana rozhodně není žádná dietářka • VIDEO: Tereza Kovářová

Jakým způsobem hodláte vést výchovu? Trendů je teď spousta, kde se inspirujete?

Jelikož to podle několika průvodních znaků vypadá, že je po nás, rodičích, tak si myslím, že to moc vychovávatelný tvor nebude. Já se jí budu snažit předat nějaké nástroje, které by mohly vést k tomu, že bude šťastná, svobodná, bude mít smysl pro humor a že bude poctivá a nebude lhát. To si myslím, že samo o sobě bude velký úspěch. Takové jsou mé ambice a konkrétněji to nevidím. Budu sledovat, co je to za člověka, ale po půlroce už mám pocit, že to skoro vím, takže si nedělám obavy, protože to je na dobré cestě k tomu, aby to byla kvalitní bytost.

Budete přísná maminka?

Ne, podle mě to nemá žádný význam. Děti kopírují to, co vidí, takže pokud se já a její tatínek Jordan budeme chovat jako slušní lidé, budeme mít radost ze života a v klíčových situacích se zachováme správně, tak to pak bude napodobovat. Když to dělat nebudeme, bude napodobovat chování, které já vnímám jako negativní příklad. Takže já budu spíš vychovávat nás, abychom se minimálně před ní chovali vždycky příkladně, protože to si myslím, že je ve výchově to jediné platné.

Spousta tatínků se nedokáže postavit tomu malému tvorečkovi a čeká, až trochu povyroste. Jaký je ten váš tatínek?
To ho ani nenapadlo. Miluje děti odjakživa a byl na ně teoreticky připravený ještě dřív než já. Oni to tak ti blízkovýchodní muži mají. Od prvního dne dělá všechno s velikým nadšením a nevnímá to jako oběť. Naopak se pereme o to, kdo ji přebalí, kdo ji pochová, kdo ji uloží do postýlky. Nakonec chodíme všichni spát ve stejnou dobu, což je zhruba ve dvě ráno, a asi i díky tomu nás pak nechává do jedenácti dvanácti spát, protože na ten přetočený režim je od začátku zvyklá. A chtěla bych to říct oficiálně takhle veřejně, že Jordan je nejlepší tatínek na světě!

Když vás tedy dcerka nezlobí a je s ní taková pohoda, neplánujete další, abyste se nemuseli prát o to, kdo ji bude chovat, ale měli dvě?
To je správná otázka, na vašem místě bych ji také položila. A vy byste na ni na mém místě asi neodpověděla, takže já na ni také neodpovím.

 

 

Video se připravuje ...