Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nemravná Paříž: Takto vypadaly prostitutky v 60. letech. Poznali byste, že jde o muže?

21. ledna 2024 | 06:00

Dámy nabízející sex za úplatu byly vždy svým způsobem fascinující. I když je společnost vždy odsuzovala, ne náhodou je prostituce jedním z nejstarších řemesel. Podívejte se, jak vypadaly tyto sprosté krásky v šedesátých letech v Paříži.

Těžko byste si při pohledu na tyto rozesmáté, smyslné, ale i elegantní dámy s uhrančivým pohledem pomysleli, že se jedná o prostitutky. Co vás ale jistě šokuje ještě víc, je skutečnost, že většina z nich se ani nenarodila jako ženy.

Známý švédský fotograf Christer Strömholm (1918–2002) zachycoval život na ulici v 50. a 60. letech na známém Place Blanche v Paříži. Zajímal se o problematiku transgenderu, která byla dlouho odsuzována a tabuizována. Jeho černobílé fotografie zachycují tento životní osud prostitutek, a to v několika jejich provokativních portrétech.

Přestože dnes byste v nich prostitutky pravděpodobně neviděli, na 60. léta byl jejich vzhled velmi vyzývavý, až vulgární. Pod výrazným líčením a hlubokými dekolty se ale zpravidla skrývala velmi citlivá a stydlivá povaha. Proč se tedy tyto dámy živily prostitucí? Zpravidla si tímto způsobem vydělávaly peníze na to, aby si splnily svůj sen o změně pohlaví.

Jakkoliv vás to možná překvapí, o zákazníky neměly nouzi. Jejich uhrančivý pohled okouzlil spousty mužů, kteří se stali stálými zákazníky, milenci – a někteří z nich dokonce i životními partnery. Podívejte se do fotogalerie, jak tuto nestydatou Paříž 60. let zachytil talentovaný fotograf Christer Strömholm:

 

Autor: red