Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt v Ordinaci: Víme, kdo dnes zemře! Kdo další nás už opustil?

Hodiny na smrt nemocné Romany Babákové, která převrátila život Heluš a Boba naruby, jsou sečteny.
7. března 2017 | 06:00

Nové lásky, osudová setkání, svatby, příchod miminek na svět, ale také smrt. A právě ta po dlouhé době znovu zavítá do nejoblíbenějšího seriálu. Bobo Švarc se konečně dočká. Jeho bohatá manželka dnes vydechne naposledy. Rozhodně ale není první, kdo v ordinaci zemřel. Připomeňme si oblíbené postavy, jejichž odchod nás zasáhl. Která z nich vám chybí nejvíc?

Bohatá podnikatelka Romana Babáková, kterou skvěle ztvárnila herečka Valérie Zawadská, vstoupila do života Heluš a Boba Švarce teprve před půlrokem, když byla kvůli své vážné nemoci hospitalizována v kamenické nemocnici. To, že je majitelkou prosperující speditérské firmy, nezůstalo dlouho tajemstvím.

Hodiny na smrt nemocné Romany Babákové, která převrátila život Heluš a Boba naruby, jsou sečteny.
Autor: archiv TV NOVA
A nebyl by to ten po penězích dychtící Boban, kdyby se nepokusil využít její nemoc ve svůj prospěch. I přes překážky, které mu osud kladl do cesty, si šel tvrdě za svým. Brzy získal srdce drsné kamioňačky, rozvedl se s Heluš a s Babákovou si před oltářem řekli své ano. Nemocná podnikatelka zářila štěstím. Věřila, že konečně nebude sama. Jenže z jeho strany rozhodně nešlo o lásku. Jen o pouhou chamtivost.

Podívejte se, proč vlastně Babáková zkolabovala:

Video se připravuje ...
Babáková zkolabovala poté, co na ni Švarc vyjel, že dala spoustu peněz Heluš. • VIDEO: archiv TV NOVA

A to teď také své na smrt nemocné ženě vmetl při hádce přímo do očí. Ta se tak od něj dozvěděla krutou pravdu. A to, že ji nikdy neměl rád, manželství s ní uzavřel jen kvůli dědictví a vztah s ní je pro něj utrpením. Bolestivý šok organismus nemocí oslabené Romany nezvládá, a tak kolabuje. Není to poprvé. Tentokrát ale naposledy. Už dnes se totiž s Babákovou budete muset rozloučit.

Připomeňte si v naší velké fotogalerii oblíbené postavy, které v Ordinaci už zemřely. Kdo z nich vám chybí nejvíc?

Nejvíc asi všem divákům chybí doktorka Magda Mázlová, třetí a zatím poslední Čestmírova manželka. Ta opustila seriál před více než třemi lety. Zemřela nečekaně na komplikace spojené s přechozenou chřipkou. O to větší šok to byl. Nejen pro její seriálovou rodinu, ale i pro všechny, kteří seriál pravidelně sledují.

Nebyla ale první ženou, o kterou doktor Mázl přišel. Smrt mu sebrala i obě jeho předchozí manželky. První Marcela, se kterou měl syna Jakuba, zemřela na rakovinu. Druhá jeho manželka, doktorka Gita, podlehla zraněním, která utrpěla, když se na nádraží při cestě na kongres do Německa připletla ke rvačce neonacistů.

Většina divaček pak oplakala odchod primáře Frynty, který dlouho bojoval s rakovinou. Jednu chvíli to dokonce vypadalo, že nad těžkou nemocí zvítězil, bohužel se vrátila a zasáhla ho s ještě větší vervou. Kvůli nesnesitelným bolestem se rozhodl požádat o pomoc své blízké. Ota Kovář a Kateřina s těžkým srdcem splnili slib, který nevyléčitelně nemocnému Fryntovi dali, a pomohli mu důstojně odejít ze světa.

Video se připravuje ...
Valérie Zawadská: Nejvíc se vždycky těším domů na večeři od manžela • VIDEO: Adam Balažovič