Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tereza Herz Pokorná se bojí Vánoc, raději vzala službu v rozhlase

Video se připravuje ...
Tereza Herz Pokorná
VIDEO: Tereza Kovářová
24. prosince 2015 | 06:00

Herečka Tereza Herz Pokorná mluvila o Vánocích velice nostalgicky. Podle ní jsou tyto svátky v určitém věku již spojeny se smutkem po lidech, kteří nás opustili. Letos na Vánoce si dobrovolně vzala práci v Českém rozhlase, protože se obává, jaké ty letošní svátky budou. 

„Přijde život a vezme vám lidi, kteří jsou vašemu srdci blízcí. Odešel mi táta, odešla babička, ale to se stává, když vám ale odejde láska, je to strašný zásah. Takže já mám poprvé v životě Vánoce, kterých se trochu bojím. Takže jsem si vzala Noční mikrofórum, i když mojí mamince a dceři to bylo trochu líto. I tak bude večeře, budou dárky, ale pak se tak trochu vypařím. Přiznávám, že letošní Vánoce budu mít takové jako asi mnoho lidí, protože od určitého věku jsou spojeny s určitým smutkem,“ svěřila se Tereza. Ta žila dvacet let s režisérem Jurajem Herzem, kterého opustila kvůli fotografovi Karlu Zakarovi.

Ke štědrovečerní večeři se u nich doma podává kapr a mají každoroční souboj v salátech. „Je fascinující, jak je každý salát jiný,“ smála se herečka a dodala: „Pro mě ovšem Vánoce nejsou, pokud není kopec. To je dort s piškoty, pudinkem, rumem a ovocem, který mi maminka dělá už od dětství. Nejdůležitější pro mě tedy je, aby nechyběl kopec a maminka, která ho udělá.“

Video se připravuje ...