Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Theodora Remundová: Máma je děsná šprtka, ale jsem na ni pyšná

Video se připravuje ...
Theodora Remundová byla hereckým výkonem své maminky dojatá
VIDEO: Adriana Krátká
25. prosince 2015 | 06:00

V Divadle Kalich měla premiéru hra Božská Sarah, ve které má hlavní roli Iva Janžurová. Na její výkon se byly podívat obě její dcery, Theodora i Sabina. Téměř tři hodiny textu a pouze dva herci na jevišti, to je obrovsky náročné, ale Janžurová to dala a skvěle. Theodora přiznala, že maminka měla trochu strach a měly nacvičený manévr, kdyby náhodou došlo k tomu, že zapomene text. 

„Jsem hrozně ráda, že to máma všechno dala a neměla žádné okno. Pořád mi říkala, že ten text vůbec neumí, a prosila mě, když bude mít okno, tak abych omdlela. Takže jsem tenhle úhybný maskovací manévr měla připravený,“ prozradila Theodora se smíchem.

Maminka prý vždy chtěla si text, který se doma učí, na nich zkoušet, ovšem Theodora měla plné ruce práce a rozhodně neměla čas s maminkou zkoušet její představení. Od toho je tu už mladší generace. „Trochu jsem se rozjela ve svém životě a nemám na ni v tomhle ohledu čas, ona by si to na mně ráda trénovala. Chvilku si to trénovala s mým prostředním synem, který za to bral honorář. On nedostává kapesné, takže si takhle přivydělával. Většinou se to ale učí sama, je to hrozná šprtka.“

Video se připravuje ...